Najdi forum

Vprašanje kako naprej

Pozdravljeni!

Imam en problem. Jemljem antidepresive že kar nekaj časa, tudi psihiatra obiskujem. Znova in znova se mi pojavlja, da ne spravim tekom dneva ničesar skupaj. Sem psihično utrujena in zjutraj komaj vstanem, potem pa čakam, da pride mož iz službe. Sama sem študentka in imam 2 izpita pogoj za opravit do oktobra, a se mi kar naprej sanja. Se vsedem pred knjigo in sploh ne vem kaj berem. Imam že eno diplomo, tako da dvomim, da sem naravno neumna, a ne vem kaj bi druga lahko bilo?! Po eni strani si želim diplomirat saj bi rada na tem področju delala, a se mi zdi preveč težko naredit ta dva smotana izpita. Sem na polovici drugega študija, za vsako leto ki jo spustim zaradi mojega obnašanja, mi je vedno potem žal, a nikoli prej – če me razumete.

Ne vem kako naj se lotim svojega problema, saj nimam nobene volje do življenja, discipline in nič več me ne veseli – čeprav imam ljubečega moža, urejen stanovanjski problem, dobre prijatelje in domače živali, manj dobre sorodnike ipd. Res je, da sem v parih letih izgubila oba starša, sem edinka, za mamo sem dalj časa skrbela, a to ne more biti več razlog za mojo nesrečo.

Upam, da mi bo lahko kdo pomagal…saj ne vidim več izhoda, razen da umrem…

Pozdravljena,

glede na napisano se mi zdi, da si trenutno prešibka, da bi sama napravila korak k spremembi počutja. Poskušaj zbrati vsaj toliko moči in se odloči za obisk svetovalne delavke. Tako bosta skupaj zastavili male cilje, ki jih boš zmogla in sčasoma boš zmogla tudi sama stopiti na pot k okrevanju. Sporoči iz katerega konca Slovenije si in napisala ti bom nekaj tel. št. oziroma naslovov kamor se lahko obrneš, saj očitno obiski pri psihiatru niso dovolj in rabiš pogostejšo obravnavo oz. pogovore.

srečno in oglasi se.

Maja

Hvala za odgovor, sem iz okolice Celja. Kakšno svetovalko pa ste imeli v mislih? Kako je to pri nas urejeno?
Lep pozdrav!
M.

Lep pozrav, se ti opravičujem za pozen odgovor (preveč dela!)

S svetovalcem-ko sem predvsem mislila na pomoč nevladnih organizacij, ki nudijo svoje storitve ljudem s težavami v duševnem zdravju. V Celju zagotovo vem, da deluje Ozara s programom pisarne za svetovanje in informiranje. Na nevladnih organizacijah se dogaja marsikaj. Lahko se vključiš v samopomočne skupine ali v različne izobraževalne delavnice. Lahko pa se individualno pogovorjaš s svetovalko. Predvsem pa se mi zdi pomembno, da tudi svojemu psihiatru poveš, da ti je njegova pomoč premalo, da se stvari ne premikajo na boljše. Zahtevaj, da te sprejme večkrat, vkolikor to časovno ne zmore pa naj te napoti k ustreznemu strokovnjaku.
Lahko ti dam tel. št. Ozarine enote Celje in ti bodo tam kaj več lahko povedali o ponudbi na tem koncu.
03-4925750

Pogumno naprej in ne obupaj.

Maja

New Report

Close