Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika otroci in dioptrija

otroci in dioptrija

Šestletni hčerki so na sistematskem pregledu svetovali, da opravi še pregled pri okulistu. MAlo slabše naj bi videla na daleč, česar nisem nikoli opazila. Zdravnica je potem določila dioptrijo 1,5, kar se mi zdi zelo veliko. NAvodila so bila: naj deklica nosi očala po potrebi, za igro zunaj pa ne. PA sva se trudili, jih nosili, vendar jo je vedno nekaj motilo. PA je gledala čez ali spodaj, pa tožila, da traja, da se slika poostri, da pa sicer vidi enako z ali brez. JAz ne vem, koliko je verjeti tej mali glavici, ki si je sicer želela nositi očala. Problem ni v tem, da jih ne bi marala. Me pa skrbi, da ji ne delam škode.

Prosila bi, če mi lahko razložite pomen nošenja očal v taki starosti. Se z nošenjem očallahko morebitna dioptrija izboljša ali celo popolnoma popravi? Ali to pomeni, da bo vedno nosila očala in se bo oko polenilo?
Zdaj skoraj dva meseca ni nosila očal, ker smo kar naprej zunaj, pa na morju itd…, ali ji to lahko koristi (se bo očesna mišica bolj razvila in “popravila vid” ali pa ji delam škodo in se bo vid slabšal? KAj če določena dioptrija ni prava?

PA še eno vprašanje: Ima očala za daleč, ali je ta dioptrija ne moti pri branju, risanju itd, (gledanju na blizu)?

Hvaležna bom za vsako pojasnilo, vem pa, da bo najbolje, da se oglasiva pri zdravniku.

Hvala že vnaprej.

mama

New Report

Close