Najdi forum

Pozdravljeni!
Pred letom dni sem doživela panični napad (hiperventilacijo in krče v rokah). Takrat niti nisem vedela kaj mi je. Zdravnica mi je predpisala antidepresiv Paroxat, ki pa ga nisem dobro prenesla, občutila sem ogromno stranskih učinkov, ki so bili tudi navedeni v navodilu. To zdravilo sva postopoma ukinili. Sicer nisem bila depresivna, lotevala se me je le tesnoba. Te težave so izvenele in lahko rečem, da sem imela skoraj leto dni mir in nisem jemala nobenih antidepresivov. Pred kratkim pa se mi zgodila neka provokacija, ki je zopet sprožila občutke tesnobe in nemira. Od takrat se tudi venomer bojim, da bi se mi napad panike ponovil, vendar se znam nekako sama pomirit, občasno vzamem kakšen Persen. Nimam kakšnih črnih misli, le teh nihanj v razpoloženju sem sita. Opažam tudi, da imam težave z dihanjem, nekako ne morem zajeti zraka z vsemi pljuči. Sedaj mi je osebna zdravnica predpisala Cipralex, ki pa se glede na prejšnjo slabo izkušnjo antidepresiva zelo bojim. Zelo bi bila hvaležna kakšnega koli nasveta, kako si naj pomagam sama brez antidepresivov. Naj povem, da se veliko gibljem in vsakodnevno tečem, stara pa sem 38 let. Hvala in lep pozdrav!

Lepo vas pozdravljam!

O t.i. panični motnji sem obširno pisala tukaj: ( … ), nekaj koristnih nasvetov pa še tukaj:

Za strokovno mnenje se lahko obrnete tudi na forum Psihiatrija:

Ne pozabite: Tisto, česar se bojimo, po pravilu privlačimo v svoje življenje. Bojevati se sam s seboj je najtežja borba, premagati se pa največja zmaga!

Vse dobro vam želim!

Veronika

Spoštovani, priporočam vam tudi spletno stran društva DAM z naslovom “NE BOJ SE” – društva za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami:

Lep dan!

Tehnika EFT

Spoštovani, šentjanževka je poznana tudi kot naravni antidepresiv (v nekaterih “bolj ozaveščenih” zdr. sistemih jo predpisujejo na recept v
obliki tablet oz. kapsul. Je močno zdravilo, ni priporočljivo kombinirati s farmacevtskimi antidepresivi. Lahko si pripravite blag čaj, primerno koncentracijo si je potrebno individualno in previdno prilagoditi.

Primernejši stresni odziv bi bilo verjetno moč doseči še s klinično preizkušenim popolnoma naravnim blažilcem stresa (oz. tesnobe) iz hidrolizata mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom (Dominor 2×1 /dnevno).Je brez stranskih učinkov.

Tudi čaji iz mete, melise, baldrijana… – pomirjevalni – so v pomoč.
Upam, da bodo lastne izkušnje še komu v pomoč.

Meni je cipralex predpisala nevrologinja. Tja sem bila napotena iz protibolečinske ambulante, ko še ni bila postavljena diagnoza fm. Jemljem ga že več kot eno leto, vsako jutro 10mg in 300mg lyrice in lahko povem svojo izkušnjo, da je to zaenkrat edini način, da lahko vsaj prenašam vse te bolečine, ki me pestijo. Kar se tiče stranskih učinkov. Zaenkrat jih ne čutim, a verjetno bo kaj. Trenutno pa mi tako odgovarja.

Tudi jaz jemljem cipralex in sem imel v začetku probleme z njimi,zato sem 14 dni jemal polovičko (5mg) potem nadaljeval z 10 mg in ni nobenih stranskih učinkov več!

Cipralex jemljem sedem mesecev. Na začetku so bili starnski učinki zelo hudi, najrajši bi se vsak dan skrila v kot in tam čepela po par ur. Zanima me, če je normalno, da sem se zredila osem kilogramov? Kdaj bom lahko prenehala z jemanjem antidepresivov? Povem še lahko, da se veliko ukvarjam s šprtom, ker sem se tudi prej, preden sem začela z jemanjem antidepresivov, hodim tudi na masažo stopal, meditacijo….lp, Sandra

Morda omenjeni antidepresiv za vas ni najbolj primeren. Pri zdravljenju z zdravili je treba upoštevati individualen pristop. Pogovorite se z zdravnikom, ki vam je AD predpisal. Včasih je potreben določen čas in kakšna zamenjava ali bolj prilagojena doza, preden se ujame optimalna terapevtska možnost. Ne odnehajte prehitro.

Lepo pozdravljeni in vse dobro!

Jaz pa bi rada vedela sledeče. Ali je to res, da ker ob jemanju adjev, cipraleks ali asentra, doživljam hude napade ponoči, in sicer močno potenje in mrzlica.

Zdravnik mi je pojasnil, da potrebujem večjo dozo. Povejte mi prosim, ali je to res? Zdravnik pravi, da je nočno potenje znak, da rabim večjo dozo, da imam v bistvu panične napade. Ampak, ko pa ajev ne jem,nimam teh nočnih mrzlic in polivov.

Adje bi res nujno potrebovala, vendar ne vem kako naj rešim ta problem nočnega zbujanja. Ni mi jasno zakaj taki stranski učinki in zakaj bi jih večja doza zmanjšala… tega ne razumem.

Za strokovno mnenje bi se morda obrnili na forum Družinska medicina (tukaj: …)?
Lahko tudi tukaj: ( … ) ali:

Srečno!

New Report

Close