Najdi forum

šanse ženske malo čez 50

Ne bi se rada ne hvalila in ne kritizirala,nimam se ravno za najstnico, ne počutim pa se staro in da bi bila za na odpad.
Nimam 100 kg, sem zdrava, urejena in povsem običajna ženska, mislim, da tudi ne popolnoma nezanimiva.
Zaradi določenih življenjskih okoliščin sem ostala sama pri dobrih 50 letih. Sicer sem po mojem kar aktivna, skrbim za dom, za kondicijo, berem, hodim na razne konce, prireditve, imam prijateljice za pogovor, itd.
Gmotno sem preskrbljena in bila bi lahko zadovoljna, a ugotavljam, da mi nekaj manjka. Pogrešam moškega za delitev skupnih prostih uric, malo pogovorov, malo izletov, mogoče tudi kakšno medsebojno pomoč, mogoče še kaj več..
Malo sem pobrskala po internetu, se spoznala z nekaj moškimi, pa ugotovila, da sem naletela na dokaj nesprejemljive tipe. Eden tako strasten verižni kadilec, da se kar trese, drugi popolnoma neresen, tretji zapit in resnično umazan.Do četrtega še nisem prišla, ker me je vse minilo.
Sprašujem se, kaj delam narobe, a mogoče ženska pri 50+ ne more več pričakovati normalnega moškega, a sem preveč zahtevna.Skratka polno zakajev.
Ali mi lahko svetujete iz “lastne prakse” glede teh problemov.
Lep pozdrav vsem Lili

Jaz pa vam ne svetujem spoznavanja moških prek interneta, sploh pa ne v vaših letih. Večina moških, ki dajo oglase na internet (vsaj po načinu pisanja in oglasih) išče starejše ženske, izkušene, zgolj za avanturo. Mogoče bi poskusila z obiskom kakšne restavracije ali kulturnega doma, kjer se ponavadi družijo samski ljudje in tam spoznaš kakšnega urejenega, poštenega moškega.

Tako ga je spoznala moja znanka, na plesu. Če se recimo veliko gibaš in rada hodiš v hribe, lahko koga spoznaš v planinskem društvu ali na samotnih poteh v hribe…

Mogoče nekje sreča čaka nate!!!

Točno to kar si ti napisala za moške, jaz lahko potrdim za ženske, celo več…sem bil zmenjen z eno na kavi, ja poleg kave pokadila 5 cigaret in smrdela je po tobaku kot rauh kamra.Jaz ne kadim, ampak si včasih zvečer na terasi privoščim kakšno dobro cigaro.Cigare se ne inhalira, se samo puha dim.Z eno sem se dobil dvakrat in drugič ko sem jo pripeljal do njenega doma, me je povabila na drink.Mislim, imela je tako zastarano svinjarijo po kuhinji, da ne morš verjet.Saj je bilo pospravljeno, ampak iz kuhinjske nape se je vlekla stara gosta rjava mast, radiatorji polni prahu in pajčevine, da ne naštevam.Pol sem šel na WC, bolje da ne govorim o čistoči školjke in okrog po tleh sami lasje.Tretji sem predlagal po treh srečanjih eno večerjo, pa je rekla (ker sem ji enkrat omenil da rad kuham)da bi jaz pri njej doma nekaj skuhal, pa sem pristal na to samo če lahko jaz prinesem živila.Ko sem prišel k njej, je rekla da naj kar po domače, da ona samo nekam nujno skoči in pride najkasneje v eni uri (šla je k frizerju)No pripravil sem eno mojo specialno solato za predjed, pa morsko juho (ribe,škampi) in sfiliral sem brancina (ostanke za juho), poleg ribe pa sem spekal malo krompirčka mladega.Dal sem hladit en lep chardonnay…ko je prišla od frizerja, sem postregel solaTo, je rekla da zelenjave sploh ne je, da ne govorim o ribah, ki ji na daleč smrdijo, vina pa sploh ne pije, ker je čudno in si je odprla pir-pivo.Saj malo je požokala tisto ribo in gor zalila s pivom.Jaz pa od mesa ne jem drugega kot morske živali, piva pa tudi ne maram.Tudi sam imam okrog 50 let in do zdaj nisem srečal ene da bi me zamikala vsaj malo.Ena od njih se deodorira kar po švicu-ta kombinacija je najbolj grozna.Bolje samo švic, kot maska čez.
Tko, da ne boš mislila, da so samo moški čudni.

Sem sicer več kot pol mlajša od tebe, a če bi bila na tvojem mestu, bi iskala partnerja le med vdovci 🙂 Mooogoooče tudi med ločenci… ampak le mogoče 🙂 Po mojem so vdovci še najbolj ‘na mestu’. Btw.- sem že velikokrat slišala, da so samski moški >50 zanemarjeni… v stilu, da se ne umivajo, v ustih je vse črno, itd.

Uf, jst bi ‘dol padla’ (v + smislu), če bi mi eden pripravu takšno pojedino 🙂

Ti samo nadaljuj tako in drugače, le ne obupaj tako hitro. Izbiraj in izbiraj, več kot jih boš spoznala, večja verjetnost je, da bo eden pravi. Preko interneta gre hitro, še zdaleč pa ni treba vse v živo spoznat. Frekvenca je najhitrejša, selekcija pa tudi 🙂

Lilijana, saj ti ne znam dati dobrega nasveta, le delila bom s tabo “nekaj mi manjka”. Sem malo pod 50, že dve leti samska, kar mi je sprva pasalo in bilo potrebno. Vzporedno sem gledala okoli, če koga zagledam, poskusila na internetu, kjer se javljajo sami mladci, ne morem verjet, koliko se mi jih javi. Potem sem spoznala tudi kakšnega letom primernega, a res je vsak imel kakšno lastnost, ki me je takoj odbila. Eni pa pojma nimajo, kako se žensko osvaja. Enostavno, pojma nimam, kje in če sploh je, še kakšen moški zame. Tudi jaz se štejem med urejene ženske, tako in drugače in marsikdo me opazi.

Jaanezek, tebi pa bi tudi nekaj rekla. Hrana se mi zdi tako pomembna, da bi moral predhodno preveriti, kaj ženska, ki si ji kuhal, rada je in pije. To so osnovna vprašanja, na katera jaz nikoli ne pozabim. Mene npr. bi s tako večerjo zelo razveselil. A kaj, ko tudi jaz kadim….

Hvaležna se vam za mnenja in odgovore.
Še enkrat moram priznati, da ne iščem idealnega moškega in sem navajena tudi malo tolerirati določene razvade. Prav tako vem, da je potrebno upoštevati tudi njegovo mnenje, da sožitje pri teh letih obstane in se celo razvije v kaj več.
Toda nek minimum v obnašanju, čistoči, tolerantnosti do drugače mislečih, itd., pa le pričakujem.
In pa da bi me jemal enakovredno in ne le za čistilni in kuharski servis.
A mogoče preveč pričakujem?
Jaanezek me je pa prijetno presenetil glede kuhanja, čeprav bi mi ustregel že z navadnim sendvičem, samo da bi bil pripravljen v prijetnem vzdušju in z dobrim namenom.
Lep pozdrav vsem. Lili

Jovanka Broz, tudi jaz sem takoj pomislila tako kot ti.

Janezek, samo res je, da bi naj prej moral žensko vprašati kaj rada je in to bi skuhal ne pa vse po svoje samo tisto kar ti skuhaš oz. kar imaš ti rad. Če misliš kar imaš ti rad, da tudi vsak ima to rad. Jaz osebno ne maram morskih sadežev pirov oz. pivov pa še posebej ne maram, nobeden alkohol ne pride v poštev… Na kilometre voham, če je kdo kaj spil…. Gnusi mi se pa ne vem zakaj tako!
Jaz sem svojega soproga ravno spoznala preko neta oz. irca.
lp,

p.s. Pa tudi jaz sem stara blizu 50 let.

Mogoče je pa “finta” drugje.V energiji,pozitivizmu,želji po življenju,miganju in ne “umiranju na obroke”.Pa poudarjanju tistega,kar nam je lastno,četudi komu ne paše.
Naš stil življenja,oblačenja,ličenja,prehranjevanja,itd je del nas in prav je,da se ne spreminjamo.Vzemi ali pusti.
Sama sem že zdavnaj nehala iskat “partnerja” in od takrat jih imam “polno”.Prijateljev, tudi takih iz portalov in klepetalnic,s katerimi sem razčistila odnos,želje in potrebe,načrte.
Moji načrti za prihodnjost so zgrajeni na dejstvu,da želim ostati sama.Morda je ta odločitev in opredelitev tisto,kar pritegne nasprotni spol.Ker se ne počutijo kot na preizkušnji,ker niso pod presijo narediti najboljši vtis,ker ne ogrožam njihove identitete.
Poznam pa take zgodbice o katerih piše Lilijana in Janezek,čisto resnične so.Ampak to je del življenja.Ljudi,ki so tako drugačni od nas in imajo tako drugačne stile in prioritete pač eliminiramo,kot to počnemo tudi pri 20-ih.Vsak tak doživljaj pa vzamemo kot hec in zanimivost.

Vem,da nisem nič konkretnega napisala,kar bi pomagalo Lilijani.Ne morem,ker imava drugačne načrte v življenju.
Želela sem samo povedat,da je možno spoznat tudi veliko ljudi 50+ in da ni vse tako črno in pesimistično.

Lep pozdrav

Obdobje 50+, je najbolj sproščeno življensko obdobje, materialno potrebuješ malo in manj, služba je dobra in urejena, otroci so odleteli in posvečaš se lahko sebi in njemu.

Sem mlajši in mogoče mnenje izpade drugače,vendar se popolnoma strinjam z vsem,rad bi pač povedal da nekaterim pri 40-tih je isti problem kot pri starejši.Vedno sem mislil da ženskam pa verjetno nikoli ni problem poiskati si moškega,da pač mora bit moški v vlogi lovca in da zato verjetno ženske imajo ogromno izbiro,pa se nato izkaže da v večini primerov ni tako.Na žalost je podobno stanje tudi v nkje pri 40-tih…Le da je moje mnenje da nekako pri teh letih ženska še vedno išče neko sigurnost,neke vrednote,materialno preskrbljenost in zaupanje.Poleg tega bi pa skrivaj še rade da bi ta potencialni bil še princ na belem konju.In z mojih izkušenj lahko rečem da so zeelo izbirčne.Najprej govorijo o vsem kaj pogrešajo kaj želijo…ko im na nek način to lahko ponudiš,daš…pa vse zavrnejo.
Sam sem pri svojih 41-tih doživel marsikatero razočaranje na takšnih zmenkih.Nikoli nisem bil neodkrit,vedno fer in prijazen.Ne maram sprenevedanj in laži.In lahko se idealno ujameš na netu,vendar večina potem v realnosti izpade drugače.Nato ugotoviš da pa nasprotna stran ni bila fer.
In če zase iščem druzbo za klepet za pogovor za kino z izlet in za druzbo lahko sprejmem tudi starejšo od sebe kar me sploh ne moti,in če sem lahko prijazen in na zmenek prinesem šopek rožic ,povabim na kavo in če sva oba zato kasneje na kosilo ali večerjo,v kino..če želim preživet lep večer in lepe trenutke z nekom potem je morda samo zahvala za lep večer dovolj.
in zakaj je potem to slabo? Zakaj potem izpade to staromodno? Sem res potem za luno?
Tudi nam ni lahko:-))))

kot so moje – posredne- izkušnje, je ženski po 50. letu sila težko najti primernega partnerja, iz preprostega razloga, ker takega enostavno ni.
Nekdo je omenil, da bi se dalo kaj najti med vdovci, s čimer se strinjam, vsaj praksa je pri nekaterih pokazala, da sta se našli duši, ki sta resnično sodili skupaj….
Močno dvomim, da bi ti, lilijana, našla vsaj kolikor toliko primernega moškega preko interneta.
Nekoč smo delali neko raziskovalno nalogo med ženskami, ki so to počele in njihove zgodbe so bile- milo rečeno- zelo žalostne.
večina moških, ki na tak način iščejo, so tisti, ki so nekakšne “uzgubljene duše”: čudaki, vdani pijači, zanemarjeni ali kako drugače hendikepirani.Če pa je že bil kdo “zanimiv”, je bil, žal, poročen…..
če je verjeti priupovedovanju, potem jih mnoge raje poiščejo tam, kjer se združujejo tisti, ki “podobno razmišljajo”: če radi kolesarite, mogoče bi se priključili kakšni skupini, ki hodi na kolesarske izlete..,..tukaj so še tisti, ki radi hodijo peš, pa še bi se našlo…..
Bolje to, kot internetni maček v žaklju

MALI OGLAS: šenkam škaf zelja, kilo jabolk in gajbo dobre volje:-)

Floating, a nisi rekla da si pol mlajša, a pol bi ti mene izkoristila samo za kuhanje pa take podobne stvari..;-)
ŠE ENA TAKA, ko sem ji predlagal, da jaz nabavim živila, je rekla ti kar nabavi kar ti želiš, lahko bi rekla samo rib in podobnega in zelenjave ne..ali pa je do sedaj živela s takimi, ki samo šnicle jedo, pa krompir.
Drugič bom ziher vprašal, ja seveda.

JOVANKA BROZ to pa ni tako enostavno, lahko da sva si z Lijljano čist mem-antipatična, tko da…

evo, spodaj kopiram kaj sem napisal kot PRIJAVLJEN član na forumu in sem bil neprijetno presenečen, ker mi administrator ni dovolil oddati tega sporočila, dokler ga on ne prebere in presodi ali je za objavo, mislim-SVAŠTA, kot neprijavljen z enim A (jaaanezek) več pa sem ga brez težav oddal

Floating, a nisi rekla da si pol mlajša, a pol bi ti mene izkoristila samo za kuhanje pa take podobne stvari..;-)
ŠE ENA TAKA, ko sem ji predlagal, da jaz nabavim živila, je rekla ti kar nabavi kar ti želiš, lahko bi rekla samo rib in podobnega in zelenjave ne..ali pa je do sedaj živela s takimi, ki samo šnicle jedo, pa krompir.
Drugič bom ziher vprašal, ja seveda.

JOVANKA BROZ to pa ni tako enostavno, lahko da sva si z Lijljano čist mem-antipatična, tko da…

Jaz pa upam, da bom pri 50-ih našla kaj resnega, zdaj je izredno težko zaradi otrok, ki so še doma.

Seveda 😀
Men je všeč, če moški znate kuhat in še bolj, če z veseljem kuhate, saj sem sama v tem porazna 🙂
Pa za namenček se od starejših lahko še kaj naučim… (ne mislim kuhanja :D… ali pa tudi :P). Pa sej sem že rekla enkrat, da meni so starejši moški všeč… :))))
Bom raje nehala tipkat, preden še kaj neumnega napišem 😀

Nihče te ne cenzurira, so pa bile težave z forumom.

Lilijana52, dala si mi mislit!
Sem poročena, ampak, ker sem veliko sama, pač klepetam tukaj gor. Moram priznati, da sem spoznala kar nekaj prijetnih oseb. Z enim smo postali tudi družinski prijatelji, ima pa čez 50 let. O njem lahko rečem samo najlepše.
Tako, da bi zavrgla trditev, da tukaj gor najdeš samo slabo. Nikakor!
Vem, da če bi bila samska in bi iskala partnerja, bi si ga poiskala na tak način, če ga ne bi mogla v živo.
Želim ti, da še iščeš in da tudi najdeš!
Bo pa treba zrnje ločiti od plev.
Lp

V reviji Vzajemnost je dosti oglasov za 50 plus.Mislim, da je prvih nekaj sekund pomembnih za všečnost. Če ni kemije, ni nič.Res pa je, da bi morali fantje večkrat pristopiti in vprašati, če bi gospe kavo, ker zdaj že imajo toliko samozavesti in denarja za en kofe. Če so zavrjeni, gremo pač naprej. V tem trenutku je pač samo 1 pozitiven odgovor dovolj.

Je pa tudi naše razmišljanje preveč tradicionalno. Ko k nam pristopi “sanjski”, se vidimo že pred oltarjem, ko pa je ženska za kavo, pa moški že misli, da je za sex. Mogoče nam manjka prijateljstev in iz tega vse izhaja. Seveda, če si navdušen, komaj čakaš, da te poljubi, ampak vse na nivoju!
Ne znamo se spoznavati za prijateljstva, ampak večina išče intimna prijateljstva že prej, preden je kandidata sploh videla. Kaj, če ti ni všeč, ti ne diši “velja za oba spola”, tudi tuj ti je – si mu, na začetku.
Tudi ko si poročen, je vsako prijateljstvo že varanje in se s kakšnim poročenim prijateljem sploh ne moreš normalno pogovarjati, ker te njegov partner ljubosumno gleda…
Janezek, kaj si po horoskopu ? Floating, kaj pa ti ?

Zanimivo je brati vaše odgovore, ker vsak gleda na stvar iz svojega zornega kota.
Vsi pa bi hoteli najti tisto, kar mislimo, da nam manjka.
Življenje včasih samo najde rešitev, še največkrat pa moramo sami kaj narediti, da dobimo tisto, kar želimo.
Če sem direktna, Poznam enega, bi bilo zanimivo spoznati tega tvojega prijatelja. Seveda, če bi bil tudi on za to.
Sicer pa zaenkrat še ne mislim vreči puške v koruzo.
Vse vas lepo pozdravljam in se vam zahvaljujem za mnenja, predloge in nasvete. Lili

New Report

Close