Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika problemi s sončnimi očali

problemi s sončnimi očali

Pozdravljeni!

Imam problem, ki ga nisem zasledila še nikjer.

Letos sem si želela kupiti nova sončna očala, kvalitetna, pripravljena sem bila odšteti tudi malo več denarja. Do sedaj sončnih očal skoraj nisem nosila, domam imam sicer dvojne, kupljene v drogeriji, pa jih kot rečeno ne nosim, ker mi popačijo sliko.
Prav zaradi tega sem se odpravila v različne optike, pomerjala različna očala (različnih oblik, z različnimi barvami stekelc), pa se mi pri vseh pojavi isti problem – popačenje slike. Ko jih nataknem, izgubim občutek kako daleč so predmeti in sploh ne morem normalno hoditi (po cesti, po stopnicah), kaj šele, da bi vozila avto. Mislila sem, da se morajo oči navaditi na to, pa se mi je že po dolgotrajnem pomerjanju sončnih očal začenjalo vrteti, prav tako tudi, če sem svoja sončna očala nosila dlje časa.

Drugače nimam nobene dioptrije, stara pa bom 22 let.

Zanima me, če poznate kakšen tak primer in ali je to normalno? Ali lahko kaj storim, ali pač nikoli ne bom mogla nositi sončnih očal?

Najlepša hvala za odgovor!

Mi pa smo že imeli nekaj teh primerov, ki pa je zelo kompleksen, zato se oglasite pri nas, kjer vam bomo z lahkoto demostrirali te primere in vam potem tudi zadevo uredili:

New Report

Close