Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Pikice na obrazu

Pikice na obrazu

Pozdravljeni,

prosim za pomoč. Celo svoje življenje sem imela popolno kožo, sicer občutljivo in nagnjeno k rdečici, a nič hujšega in brez kakršnihkoli aken. Pred več kot enim mesecem pa so se mi na obrazu skoraj čez noč po licih in čelu pojavile majhne pikice mozoljčkom podobne in kožne barve. Če je pikica dovolj velika jo lahko stisnem in iz nje kot pri majhnem mozoljčku pride bela snov. Uporabljam nežne izdelke saj je moja koža še vedno občutljiva, nekaj sem jih tudi že poskusila zamenjati. Za umivanje obraza uporabljam mixin gel za obraz za kožo nagnjeno k nepravilnostim, afroditin tonik z aloe vero in balea dnevno kremo z ureo. Vse te produtke sem uporablaja že preden so se pojavili tej problemi in z njimi nikoli nisem imela težav. Tekstura kože je zelo opazana, ko moj obraz svetloba zadane pod določenimi koti in teksturo čutim pod prsti, ko si umivam obraz ali nanašam kremo. Zdi se mi kot da so na mrazu pikice bolj opazne koža pa deluje zelo utrujeno in suho. Težave so se kot sem že povedala pojavile skoraj čez noč in občutek imam, da se zadeva samo še slabša. Ne uporbaljam nobenih izdelkov ali make-upa, ki ga nisem že prej, ko teh težav nisem imela. Sicer jemljem hormonsko kontracepcijo, a so se te pikice pojavile šele v šestem mesecu jemanja prej pa nisem imela nobenih problemov, tako da ne vem ali je to lahko vzrok. Zase nebi trdila, da sem pretirano pod streson, prehranjujem se zdravo in imam dokaj aktiven življenski stil. Želim si le, da bi se moja koža vrnila nazaj v normalno stanje.

Pozdrav!

kar nekaj diagnoz pride v poštev. Na vsak način na podlagi tega opisa ne morem niti ene diagnoze tudi orientacijsko postaviti. Izpuščaji so lahko: perioralni dermatitis, akne, rozacea, alergijska reakcija, intoleranca….. Niti starosti niste navedli.

žal ne morem kaj dosti pomagati, če bi bilo več podatkov, sploh pa kakšna slika bi vsaj zožal možnosti približne diagnoze.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close