Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Raste mi trebuh

Raste mi trebuh

Pozdrav. Sem sicer že v letih in menopavza že tudi. Skozi leta sem opažala da mi raste predsem trebuh. Sploh po tretjem porodu mi je ostal kot bi bila se vedno nekje v cetrtem mesecu nosecnosti . Torej če bom pojedla preveč se bo nJprej poznalo na trebuhu. Zanimivo je da ostalo telo ostaja normalno. Nekje sem prebrala da je to jabolčno telo ali jabolčna postava. Trebuh mi grdo visi. Sicer začne upadati kadar se grem nekakšno dijeto, ampak trajalo bi predolgo. Ne najdem odgovora zakaj mi raste trebuh. Naročena sem že na kirurgiji za estetske operacije. Vem malce pozno ampak očitno ni drugega. Kaksen nasvet mogoče?

Pozdravljeni,

menopavza je precej zoprno obdobje, ki se morda dotakne ženskega spola bolj, kot se moških andropavza. Takrat zaradi številnih hormonskih sprememb ženske doživljate občutke, kot so nočno potenje, razbijanje srca, utrujenost, nenadne spremembe v razpoloženju itd, spremembe pa se odražajo tudi na telesu. V ambulanti stranke pogosto povedo, da se v tem obdobju staranje pospeši, kot bi se v 1 letu postarale za 5 ali več let. Tkivo postaja ohlapnejše, prsi pa v tem obdobju lahko celo zrastejo.

Vsekakor prehrana in gibanje v ali po tem obdobju nista dovolj , sploh ob tempu življenja, kot ga živimo in dejstvu, da ste trikrat rodili. Če vas spremembe motijo v dovolj veliki meri, je pogosto edina rešitev estetska kirurgija.

 

Lep pozdrav,

Igor Višnjar, dr.med, specialist plastične in estetske kirurgije

Klinika Višnjar

http://www.klinikavisnjar.si

Igor Višnjar, dr. med. Estetska klinika Višnjar Murgle Center Cesta v Mestni log 55 1000 Ljubljana Tel. št. +386 41 776 000 www.klinikavisnjar.si

New Report

Close