Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Tiščanje pod desnim renrbim lokom in bolečine v križu

Tiščanje pod desnim renrbim lokom in bolečine v križu

Pozdravljeni,

večkrat se mi je že zgodilo, da me je tiščalo pod desnim rebrnim lokom. Zaradi tega sem že dvakrat opravila ultrazvok, kjer ni bilo kaj videti. Rečeno mi je bilo, da me lahko tišči zaradi razdražljivega črevesja, mogoče tudi zaradi krive hrbtenice v spodnjem delu.

 

Leta 2021 sem tudi opravila kolonoskopijo, zaradi krvavitev pri odvajanju blata. Posebnosti ni bilo, imam hemoroide 3.stopnje.

 

Zadnji mesec, pa se mi je tiščanje poslabšalo. S težavo sedim, imam občutek kot da je nekaj “na poti”. Stanje se po obroku še poslabša. Pojavile pa so se mi tudi bolečine v križu, enako na desni strani. Bi rekla, da skoraj na istem mestu, kot pa je tiščanje spredaj.

Najbolj pa me je sedaj zmotilo, da sem blato začela nekako drugače odvajati. Prej sem zjutraj šla na blato. Sedaj pa večkrat na dan, skoraj vedno ko grem na malo potrebo, odvajam nekaj malega blata,  ki pa je majhno..ozko..

Stara sem 40 let.

Prosila bi vas, za mnenje, kaj bi to lahko bilo in kakšna preiskava bi bila najbolj primerna za moje težave.

Hvala za mnenje.

New Report

Close