Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Brazgotina in zivljenska doba

Brazgotina in zivljenska doba

Zivjo star sem 18 let pred 2,5 leti sem prebolel akutni miokarditis ki je na srcu pustil nekaj mm veliko brazgotino v antero in inferolateralni steni subepikardno. Zanima me samo kakšna je življenska doba z brazgotino, trenutno ne jemljem nobenih zdravil v casu okrevanja po mikarditisu sem jemal kardiporotektivno terapijo in sicer concor in enap. Havležen bi bil za odgovr kako dolgo lahko živim z brazotino na srcu in ali lahko delam vse težke napore( imel sem dva uspešna obremenitvena testa, kardiolog mi je samo odsvetoval profesionalno ukvarjanje s športom). Hvala Vam za vnaprej.

Pozdravljeni!

Čeprav je težko določiti točno določeno pričakovano življenjsko dobo zaradi individualnih razlik v zdravstvenem stanju in odzivu na zdravljenje, veliko ljudi s podobno zgodovino živi polno življenje brez bistvenih omejitev. Stalno spremljanje s strani  kardiologa bo ključno za učinkovito obvladovanje vašega stanja

S pravilnim zdravljenjem in spremljanjem lahko posamezniki z manjšimi brazgotinami po miokarditisu pričakujejo normalno pričakovano življenjsko dobo.

Ukvarjanje z zmerno telesno dejavnostjo je na splošno varno; vendar se izogibajte profesionalnim športom, kot vam svetuje kardiolog.

Torej, ob pravilnem ravnanju lahko pričakujete normalno pričakovano življenjsko dobo; zmerna telesna dejavnost je na splošno varna, vendar se izogibajte profesionalnim športom, kot vam svetuje kardiolog.

LP

Se pa vseeno smrt smatra kot smrt na stara leta?

Odgovor na objavo uporabnika
Nik940, 31.08.2024 ob 17:52

Se pa vseeno smrt smatra kot smrt na stara leta?

Normalno pričakovana življenjska doba, pomeni točno to. Lahko se primerjate z nekom vaših let brez zgodovine bolezni. Seveda morate upoštevati navedene omejitve.

LP

Lahko samo vprašam, nevem ce bo malo cudno zvenelo, brala sem vase komentarje in me zanima če ste pravi kardiolog ali na vprašanja odogvarjate z pomočjo. AI-ja. Pa brez zamere.

New Report

Close