Prednosti celostnega zdravljenja!

Oglasno sporočilo , 27. avgust 2024
PROMO
Powered by:
Foto: Vibrium
Foto: Vibrium

V svetu, kjer sodobna medicina pogosto obravnava simptome ločeno od celote, vse več ljudi išče pristope, ki upoštevajo človeka kot povezano celoto – tako telesno, duševno kot čustveno.

Celostno zdravljenje se ne osredotoča zgolj na specifične simptome ali bolezni, temveč se trudi razumeti vzroke težav in obravnavati posameznika kot celoto. To zdravljenje poudarja ravnovesje med telesom, umom in duhom ter vključuje širok spekter naravnih terapij, ki spodbujajo samozdravljenje telesa.

Ob vse skokovitejšem naraščanju kroničnih zdravstvenih težav in obolenj je toliko pomembneje izbrati celostno zdravljenje, ki v terapevtske postopke vključuje vse vidike dobrega počutja. Klasična medicina s svojimi tradicionalnimi modeli, s katerimi pacientom ponuja izključno akutno oskrbo njihovih zdravstvenih omejitev, namreč že vrsto let ne daje zadovoljivih rezultatov in posledično več ne zadostuje.

Nasprotno center funkcionalne medicine in celostnega zdravljenja Vibrium pozornost posveča vsaki celici ter pacientom zagotavlja holističen pristop k zdravstvenemu varstvu, katerega del so napredne diagnostične tehnologije in poglobljeni terapevtski pristopi.

Z vsemi njimi je tako prav vsak, ne glede na to, ali gre za preventivno zdravljenje ali optimizacijo zdravljenja, ki že poteka, deležen odkrivanja osnovnih vzrokov, zaradi katerih so omejitve sploh nastale (in ne le simptomov, ki jih ti povzročajo), s tem pa tudi obnove delovanja telesnih sistemov in povrnitve zdravja.

Da bi se to doseglo, je treba upoštevati in okoljske dejavnike in genetiko, kajti cilj celostnega zdravljenja je ponovna vzpostavitev telesnega ravnovesja ter preprečevanje bolezni.

Center funkcionalne medicine in celostnega zdravljenja Vibrium

Multidisciplinaren center Vibrium je usmerjen v celostno zdravljenje, s katerim dosega uravnotežen, holističen pristop k zdravju. Pacientom omogoča prilagojeno izvajanje terapij, kar temelji na dejstvu, da je vsak posameznik edinstven, celostno skrb za zdravje, ki vključuje vse telesne in duševne vidike, strokovno obravnavo, utemeljeno na strogih etičnih standardih izvajanja zdravstvenih storitev, ter holističen pristop, s katerim gradi most med klasično in alternativno medicino.

Celostno zdravljenje ob upoštevanju osnovnega načela, da je ravnovesje ključ do doseganja in ohranjanja zdravja, zajema splošno skrb za fizično telo, zdravo prehrano, redno telesno aktivnost, vsakodnevno izvajanje tehnik sproščanja, skrb za mentalno zdravje ter uživanje kakovostnih prehranskih dopolnil. Gre torej za združevanje najboljših lastnosti konvencionalne in integrativne medicine, kar omogoča personalizacijo terapevtskih postopkov v povezavi z vsemi zdravstveni stanji, pri katerih se priporoča prav celostno zdravljenje.

Pri tem se terapevtske metode naslanjajo na:

  • holističnost, ki stremi k povezanosti različnih telesnih sistemov, katere skuša prepoznati in med njimi ustvariti povezave,
  • funkcionalnost, ki izvira iz razumevanja posamičnih telesnih funkcij in njihovega vpliva na zdravje, vključujoč prehranske ter gibalne navade, okoljske dejavnike in splošen življenjski slog, ter
  • integrativnost, ki v postopku zdravljenja nemalokrat zahteva prehranske prilagoditve, uživanje prehranskih dopolnil in naravnih zdravil, diagnostična testiranja ter upoštevanje konvencionalnih metod zdravljenja.
Foto: Vibrium
Foto: Vibrium

Med najpogostejša stanja, pri katerih se priporoča celostno zdravljenje, sodijo težave v mišično skeletnem sistemu, srčno-žilna obolenja, vnetna stanja, težave v prebavnem traktu, težave s ščitnico, težave z delovanjem možganov, avtoimunska obolenja, alergije, nepravilno delovanje imunskega sistema, vsakovrstne bolečine in kožna obolenja, prav tako razstrupljanje, obvladovanje stresa, izgorelost, mentalno zdravje, prekomerna telesna teža ter otroške, moške in ženske težave.

Celostno zdravljenje se dosega z izvajanjem različnih terapij

S strokovnim znanjem in z bogatimi izkušnjami podkovani terapevti v centru funkcionalne medicine ter celostnega zdravljenja Vibrium paciente opozarjajo, da je izbira terapije odvisna od samega zdravstvenega stanja. Nabor terapevtskih pristopov – v povezavi z uresničevanjem celostnega zdravljenja so izbrane tehnike podrobneje predstavljene v nadaljevanju – je zato na osnovi temeljitega diagnostičnega pregleda vselej prilagojen individualnim potrebam.

Celostno zdravljenje z medicinsko termografijo

Medicinska termografija se prvenstveno povezuje s preventivnim celostnim zdravljenjem, usmerjenem v odkrivanje zdravstvenih težav še pred pojavom simptomov. Neinvazivna preiskovalna metoda telesne fiziologije namreč omogoča vnaprejšnje prepoznavanje tistih območij, ki z namenom omejevanja vnetnih procesov zahtevajo dodatno podporo oziroma prednostno obravnavo. Infrardeča kamera tako zaznava različne temperaturne vzorce na površini koži in na ta način odkriva vnetja, motnje prekrvavitve ter druga zdravstvena stanja.

➡️ Uporablja se predvsem v povezavi z vnetnimi procesi celotnega telesa, vključujoč zobovje, prehranskimi alergijami, težavami s ščitnico, zdravjem dojk oziroma odkrivanjem vnetij v področju dojk in sprememb v fizioloških procesih tkiv, težavami s sinusi ter težavami gibalnega in živčnega sistema.

Foto: Vibrium
Foto: Vibrium

Celostno zdravljenje s hiperbarično kisikovo terapijo

Hiperbarična kisikova terapija sodi med najinovativnejše metode celostnega zdravljenja, saj ta omogoča vdihovanje 100 % kisika pod povečanim tlakom v posebej za ta namen razviti komori. Tlak v njej znaša med 1.6 in 2.0 bara, kar je v primerjavi s konkurenčnimi ponudniki bistvena prednost centra funkcionalne medicine in celostnega zdravljenja Vibrium, ker večina drugih komor teh vrednosti ne dosega, terapevtski učinki pa se dokazano pričnejo kazati šele pri tlaku nad 1.5 bara.

➡️ Uporablja se predvsem v povezavi z izgorelostjo, oslabljenim imunskim sistemom, diabetičnimi razjedami na stopalih, demenco, avtizmom, oslabljeno cirkulacijo, s težavami po obsevanju, fibromialgijo in stanjem po možganski kapi.

Foto: Vibrium
Foto: Vibrium

Celostno zdravljenje s terapijo celične regulacije

Celostno zdravljenje s terapijo celične regulacije je revolucionarno terapevtsko orodje, s katerim se neposredno izboljša celično zdravje, spodbuja izmenjavo natrijevih in kalijevih ionov, posledica česar je sodoben sistem pulzirajočega magnetnega polja z edinstvenimi frekvencami ter oblikami valovanja, ki spodbujajo optimalno delovanje telesa.

➡️ Uporablja se predvsem v povezavi z izboljšanjem mikrocirkulacije, povečanjem ravni celične energije, regulacijo mitohondrijske aktivnosti, s podporo celičnim funkcijam in za preprečevanje kalcifikacije v arterijah.

Celostno zdravljenje z medicinsko hipnozo

Medicinska hipnoza, ki poteka pod nadzorom kliničnega hipnoterapevta, pacienta popelje v poglobljeno sproščeno stanje zavesti (hipnotično stanje), v katerem je odprt za sprejemanje pozitivnih sugestij in terapevtskih intervencij, namen katerih je spodbujanje sprememb na bolje v obnašanju oziroma v čustvenem ali fizičnem počutju.

➡️ Uporablja se predvsem v povezavi s stresom, kroničnimi bolečinami, ponavljajočimi vedenjskimi vzorci, tudi strahovi, fobijami ter slabo samopodobo, z anksioznostjo, motnjami spanja, odvisnostmi in medgeneracijskimi travmami.

Foto: Vibrium
Foto: Vibrium

Celostno zdravljenje z bioresonanco

Združevanje kvantne fizike, tradicionalne kitajske medicine in homeopatije dosega celostno razumevanje ter zdravljenje telesa. Bioresonanca, ki nima nikakršnih stranskih učinkov, se tako osredotoča na fizikalno delovanje, ki zaznava telesne energetske vzorce in nežno spodbudi ter krepi samozdravilne moči telesa.

➡️ Uporablja se predvsem v povezavi z alergijami in imunskim sistemom, telesnimi (pre)obremenitvami, gastrointestinalnimi težavami, različnimi oblikami bolečin, hormonsko-metabolnimi težavami, nevrovegetativnimi težavami ter za spodbujanje delovanja notranjih organov (jeter, ledvic, črevesja, limfe).

Poleg predstavljenih tehnik celostnega zdravljenja terapevti v centru funkcionalne medicine in celostnega zdravljenja Vibrium izvajajo biofeedback terapijo, terapijo z dušikovim oksidom, pulzno papimi terapijo, nevronsko stimulacijo, ionsko očiščevalno kopel, foto plazemsko terapijo, medicinsko kriolipolizo in terapijo z molekularnim vodikom. Vsaka od njih je izbrana glede na zdravstveno stanje pacienta, njeno izvajanje pa personalizirano potrebam posameznika.

Celostno zdravljenje ponuja edinstveno priložnost za izboljšanje zdravja na več ravneh, saj združuje najboljše lastnosti tradicionalne in alternativne medicine. S holističnim pristopom, ki upošteva posameznikove telesne, duševne in čustvene potrebe, omogoča obravnavo osnovnih vzrokov zdravstvenih težav ter ne zgolj njihovih simptomov. Center funkcionalne medicine in celostnega zdravljenja Vibrium z inovativnimi terapevtskimi metodami pacientom nudi celovito podporo, kar vodi k dolgoročnemu izboljšanju zdravja in dobrega počutja. S prilagojenim zdravljenjem, usmerjenim v ponovno vzpostavitev ravnovesja, celostno zdravljenje ponuja pot do trajnih rezultatov in boljšega kakovosti življen

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,498
30.03.2024 ob 10:27
297,961
11.10.2024 ob 12:14
113,047
11.10.2024 ob 07:54
Preberi več

Več novic

New Report

Close