Najdi forum

Zdravje in vadba

Star sem 38 let, moj indeks telesne mase je 23.

Že od malih nog sem telesno dokaj aktiven, treniral sem do 25 leta različne športe. Velikokrat v mlajših letih sem zbolel za neko virozo, če sem na treningih šel malo čez svojo mejo. Obležal sem en teden, nato sem cca 4 mesece normalno treniral in potem zopet zbolel.

No ta vzorec se mi ponavlja še danes, ampak pogosteje. Jem uravnoteženo, sladkarije so na meniju izjemoma. Če mi že zapaše kaj zvečer si naredim proteinski (grahov)shake in me poteši.

Nikoli nisem kadil, tudi pijem zelo poredko (za nazdravit ob obletnicah in podobno).

Spim vsak dan vsaj 8 ur.

Imam manjše otroke s katerimi smo zelo dejavni, živimo v hiši in je pogosto kaj za uredit – pokosit, spucat, pobarvat itd.

No zadnje 3 leta se mučim, da bi prišel v fit formo, ampak mi bolezen vedno prepreči. Komaj dobim zagon, že zbolim. Na prehrano pazim, in tudi pojem dovolj (sicer kalorij ne štejem). In ko po bolezni (recimo 10 dni) zopet začnem telovadit sem skoraj na začetku in čez 2 meseca zopet obležim. 2023 sem za 10 mesecev nehal z vadbo in nisem nikoli zbolel. Meseci kdaj zbolim so nepovezani, ker sem zbolel tudi ko je bilo zunaj 30+ stopinj.

Vadim doma, z utežmi in lastno težo. Vaje iz youtube, cca 30 min dnevno, 5-6x tedensko. Aerobne vadbe ne izvajam. Nobenih extra težkih vaj.

Teh viroz sem že sit, tudi v službi sem že dobil vprašanja kaj je z mano…torej, kaj delam narobe?

New Report

Close