Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Darovanje spolnih celic Darovanje jajčec v času dojenja

Darovanje jajčec v času dojenja

Pozdravljeni,

imam tri otroke. Prvi je star 4 leta, drugi tri in tretji bo februarja dopolnil 2 leti. Drugi se še pred spanjem pocarklja na dojki, tretji pa se doji 3x na dan. S partnerjem sva se pogovarjala o sterilizaciji vendar si sama želim pred tem postopkom darovati nekaj jajčec. Sicer se še nisva kaj dosti posvečala informiranju o tem. Sem pa nekje zasledila, da naj ne bi bilo možno darovati medtem, ko dojiš. Zanima me glede na starost otrok (dokler sta na dojki) darovanje ne pride v poštev? Zakaj je temu tako? In kaj se izloča skozi mleko ter kakšen vpliv bi to imelo na otroka?

Se opravičujem za takšno informacijo vendar me res zanima. Hvala za odgovor.

 

lp

Spoštovani,

najlepša hvala za vaše vprašanje. Darovanje jajčnih celic poteka po predhodni stimulaciji jajčnikov s hormonskimi injekcijami in ob rednih ultrazvočnih kontrolah. Odvzem jajčnih celic poteka s punkcijo skozi nožnico. Vsi ti postopki se lahko tudi zapletejo, tako da je potrebna hospitalizacija. V teh sicer redkih zapletih je treba dojenje prekiniti, zato teh postopkov ob dojenju ne izvajamo.

Lepo pozdravljeni,

 

 

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

New Report

Close