Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo 7 letnik – Ortopan in lokalni RTG

7 letnik – Ortopan in lokalni RTG

Spoštovani,

hčerka je imela v juliju ortopan do katerega so upravičeni vsi otroci v tej starosti. V avgustu jo je zobozdravnik naročil še na lokalni rentgen dveh zob. Zanima me ali je za 7 letnega otroka primerno, da se ga rentgensko dvakrat slika v tako kratkem času? Kakšen je vpliv sevanja na glavo ter druge dele telesa? Hčerko namreč pogosto boli glava. Kakšna zaščita je predpisana za rentgensko slikanje otrok? Zaščitili so ji namreč samo zadnji ledveni del. Prosim za vaše mnenje.

Spoštovani,

to, da je zobozdravnik napotil na lokalni Rtg zob ni nič spornega, ker ortopan pokaže nekaj in lokalni Rtg nekaj drugega in to ni nič nenavadnega… sevanje novodobnih rtg naprav je zanemarljivo in ni zdravju škodljivo, seveda če se to dela, ko je indicirano. Radiološki inženirji vedo kako je potrebno zaščititi pacienta. Mislim da je skrb povsem odveč. Glavobol ni v povezavi z rtg slikanjem zob.

Srečno!

Teja Jeras dr. dent. med. Zobozdravstvena ordinacija MOGYdent Dunajska cesta 433 Ljubljana - Črnuče T: 031 433 468 E: [email protected] W: www.mo-gy.si/zobozdravstvo V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

New Report

Close