Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Vprašanje in razlaga

Vprašanje in razlaga

Pozdravljeni!

Prosim za pomoč. V nosečnosti sem šla s hčero na sprehod do knjižnice. Ko sva šli iz knjižnice je hčeri na poti padla jakna na tla ravno na mestu kjer je polno mačjih iztrebkov potepuških mačk, ki se zadržujejo v grmovju (druge poti ni). Jaz sem jakno nesla v isti roki kot vrečko s knjigami. Vmes sem s temi rokami brskala po torbici in dajala hčeri vlažilne robčke in še denarnico uporabljala ker sem še morala plačati račun. Takrat sem doma umila si roke jakno dala v koš  za pranje.  Nisem posvečala pozornosti. Ker sem imela težave v nosečnosti sem bila sprejeta v bolnico kjer sem bila do poroda in pozabila na ta dogodek. Čez 5 tednov od dogodka sem imela tudi zadnji odvzem krvi za tokso kjer je bil negativen. Rodil se je popolnoma zdrav otroček. A mene je po porodu zajela panika saj so me pogovori v bolnici o tej bakteriji spolnili na dogodek. Videla sem knjige ki jih hči nenehno lista  in mojo ki me nestrpno čaka na nočni omarci na katero partner odložil moje stvari ki jih s težavo  vzamem roke, koš za perilo me je tako strah da komaj naredim pralni stroj, vse v hiši primem s težavo in si grem kar umit roke. Danes sem bila dopoldan na  sprehodu in sem v torbici opazila robčke in sm si z njimi obrisala roke in na to malemu dajala dudo in ga tudi dojila. Ko sem prišla domov sem se spomnila da sem te robčke uporabljala takrat in da sem ves čas imela v torbici tudi telefon ki ga skozi uporabljam. Grabi me panika da bi se dojenček okužil s tokso in imel težave čeprav je popolnoma zdrav.  Vsw tobže uporabljam in delam 5 tednov in me grabi že toliko časa panika in strah. 

Prav tako me je strah ker smo v bloku in si hčera nosi igrače not in ven ter se igra v peskovnikih ter vsepovsod. Ko se igra v hiši in steče do dojenčka in mu da dudo, drži za roko me panika. Prav tako ko sem opazila da mu je pomolila prst v usta.

Roke si umijem samo ko se dotaknem kljuke imam že popolnoma krvave roke polno ran. Partner mi je prvi teden odstranil vsa razkužila saj sem  non stop si razkuževala roke.

Partner in patronažna ter prijatelji mi govorijo naj se umirim, da imam zdravega otroka ter naj pozabim dogodek ter živim kot da se ni naredil. Da v primeru, da se okuži nimam straha ter da bo prebolev brez težav saj je popolnoma zdrav. Ter  da tudi če uporabljam te robčke ne more biti nič, ker kaj če nebi opazila da so tam drekci. Ter da otrok se bo slej ko prej sam srečal z umazanijo ko bo začel plazit.

Prosim podajte mi nasvet lahko res odmislim ta dogodek in živim naprej. Ter brez skrbi prejemam knjige ter predmetw iz torbice ? Ter se ne bojim te tokse za otroka?

 

Spostovani, predlagam, da takoj poiscete psihiatricno pomoc. Vas strah pred okuzbo NIMA realne osnove.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Objava čaka odobritev

New Report

Close