Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Gardnella Vaginalis

Gardnella Vaginalis

Spoštovani.

Že drugič v času nosečnosti so mi na brisu odkrili Gardnello Vaginalis. Pokazal jo je tudi urin po Sanfordu. Noseča sem 28tednov. Trenutno imam Vagisan, še 2 svečki. Nato bi naj začela kar z Fluozaminom, ki sem ga dobila tudi že drugič. Maternični vrat dolg in zaprt. So še kakšni drugi ukrepi proti tej bakteriji? Ves čas uporabljam tudi probiotike iz splošne prodaje v lekarni.

Spoštovani,

seveda se da Gardnerelo zdraviti tudi z antibiotikom (klindamicin ali metronidazol), vednarto skrajni ukrep. Sicer pa je dovolj če z vaginalnimi antiseptiki in probiotiki močno zmanjšate kocentracijo Gardnerele in spremljajočih bakterij v nožnici in že s tem minimalizirate možnost zapletov zaradi tega. V ta namen kar redno, vsaj 3 do 4x tedensko uporabljajte vaginalne probiotike in občasno lahko tudi Fluomizin.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close