Najdi forum

Vprašanje

Pozdravljeni.

Zjutraj smo delali na travniku, bilo je vroce. Nato pa sem pila vodo in kavo. Cez kaksne pol ure sem zacutila ekstrasistole in ob tem v glavi kot, da bom izgubila zavest. Trajalo je sekundo, dve. V glavi je bil obcutek kot takrat, ko se na hitro vstanes. Me je malo prestrasilo. Kaksni dve leti nazaj sm imela holter zarad obcasnih ekstrasistol, vse bp. Kaj mislite, da bi lahko bil razlog? Stara srm 38.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovana

Menim, da gre za reakcijo na dejavnike, ki ste jih navedli, delo na vročini, pitje vode in kave… Vse to lahko začasno zmoti dražljaje v srčni mišici, ki lahko pripeljejo tudi do ekstra sistol. Izogibajte se  dela na vročini in pitju kave, ki je lahko sprožilec ekstra sistol. Ko v glavi doživite občutek, kot da bi hitro vstali, na primer omotico, je to lahko simptom ortostatske hipotenzije, do katere pide zaradi več razlogov, mogoče tudi zaradi začasne motnje srčnega utripa v obliki ekstra sistol. Skratka, ne vidim razloga za pretirano skrb, seveda če bi se podobne epizode ponavljale, pa je moj nasvet obisk zdravnika, da se izključijo morebitni drugi razlogi za navedeno stanje.

LP

Hvala za odgovor. Jaz sem se vseeno narocila na kardioloski posvet. Ampak  da bi pa to naznanjalo kak blizajoci infarkt ali kaj takega pa ne?

Nekje sem brala, da baje lahko kava povisa tlak hitro, nato pa hitro pade in lahko pride tudi do navedenih simptomov, je to res?

Aja, lani sem bila pregledana kardiolosko, zelo natancno pred operacijo z uz, ker imam tudi pfo, ki baje ni razlog za skrb. Tak, da sem mislila, da sem kardiolosko zdrava.

Spoštovana

Opisani simptomi ne kažejo na nevarnost bližajočega se infarkta, ki ga žal zelo težko napovemo. Pitje kave načeloma začasno dvigne krvni pritisk, res pa je, da vsak posameznik drugače reagira na pitje kave. Ni razloga, da bi dvomili  v to da ste kardiološko zdravi. Opisani dogodek se lahko pripeti vsakemu.

LP

New Report

Close