Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Luskavica na dlaneh,prstih

Luskavica na dlaneh,prstih

Pozdravljeni

Že 2 polni leti so mi rekli da imam luskavico na dlaneh,prstih.vneto kožo na tistih prstih s katerimi najbolj prijamljam stvari.Alergije so izključene,najmanj 20vrst krem sem uporabil in  nič(sorel,divobet,lucom,beligent,beloderm…itd…itd) nič ne pomaga..

A ima kdo podobno težavo?res nevem koga več vprašat za pomoč,zdravniki mi dajajo kreme in adijo,nobenega bolj podrobnega pregleda.Zdaj so me začeli še sklepi boleti,najbolj na prstih in zapestju,rekli so da vzamem metroteksat.Ali ima kdo od vas s temi tabletami izkušnje?imajo zelo agresivne stranske učinke,zato se bojim začet(kakor kaže bom moral)

vprašanje za zdravnika; a obstaja kak pregled ki bi mi potrdil psoriatični artritis?vprašal sem zdravnico osebno za revmatologa pa mi ne da napotnice,imam pravico zahtevati?

Prosim za odgovore zdravnika in pa di rih ljudi s temi izkušnjami…lp

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdrav!

Če gre za tipično luskavico dodatne preiskave kar se tiče kože niso potrebna. Če gre za presojo ali je artritis v zvezi z luskavico opravi preiskave revmatolog.

Če kreme ne pomagajo pa je Methotrexat prava izbira, doze, ki se uporabljajo za luskavico so nizke, običajno ga dobro prenašajo, spremljajo pa se jetrni testi.
Nazadnje pa pridejo v poštev biološka zdravila, seveda če presodi o tem dermatolog.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni

Koliko tablet pa se jemlje metrotrksat na teden?

So stranski učinki pogosti?

In kakšni so?lahko pride do okvare pljuč in hepatitisa?

Lp

 

New Report

Close