Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Brufen in kašelj

Brufen in kašelj

Pozdravljeni,

Hči (6 let) že 3 tedne kašlja. Vmes se je kašelj malo izboljšal, zadnja dva tedna pa je moker, ima pa tudi zamašen nos. Izkašljuje in izpihuje rumeno gosto sluz. Dva dni je imela povišano TT med 38,3 in 37,5, danes nima več.

Vzeli so ji kri – povišani so K-levkociti 13,83 10^9/L med tem ko je S-CRP 2,6 mg/L. Ostalo je ok. Narejen je bil uz pljuč: levo pod lopatico v legiji L4 subplevralna konsolidacija velikosti 0,8×2cm, manjša subcentimetrska zgostitev tudi desno v R4.

Ker naj bi šlo za virus, je dobila Brufen 3x dnevno redno 3 dni.

Glede na to, da nima več vročine me zanima, ali je vredu, da ji dajem Brufen 3x na dan 3 dni? Mislila sem, da se Brufen daje le ob povišani TT.

Hvala za vaš odgovor.

 

 

Ne vem sicer, zakaj je bil Brufen predpisan točno 3x dnevno 3 dni. Morda zaradi bolečin pri kašlju? Je pa sedaj najverjetneje vse v redu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close