Najdi forum

Nizek hemoglobin

Pozdravljeni,

v začetku junija je krvni izvid pokazal, da imam prenizek hemoglobin – 108 g/L. Ginekologinja mi je predpisala Tardyferol (80g, 1x na dan) in kontrolo krvi konec junija. Danes sem ponovno na lastno pobudo oddala kri, da bi preverila, ali se je Hgb že kaj izboljšal.

Izvidi:

Levkociti: 8.9

Eritrociti: 3.30 (L)

Hemoglobin: 107 (L)

Hematokrit: 0.318 (L)

MCV: 96.4

MCH: 32.4 (H)

MCHC: 336

RDW: 12.4

Trombociti: 177

MPV: 9

Izvidi DKS so vsi v mejah normale, razen limfocitov: 19.9.

Železo: 17.4

Prosim za interpretacijo izvidov – ali je slab znak, da se Hgb po 2-tedenskem jemanju Tardyferola ni zvišal, ali je to prekratka doba, da bi se jemanje poznalo na izvidu?

Železo je kot razumem v mejah normale – ali to pomeni, da bi lahko bil razlog za prenizek Hgb pomanjkanje B12 ali folatov? Ali svetujete, da pridobim še krvni izvid za ta dva parametra?

Kako predlagate, da postopam – nadaljujem zgolj z jemanjem Tardyferola in folne kisline do naslednjega krvnega pregleda pri ginekologinji (konec junija)/naredim do takrat še dodatne preiskave oz. jemljem v tem času še kaka dodatna dopolnila?

Najlepša hvala za odgovor.

Objava čaka odobritev
mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close