Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Psihiater odgovarja Trittico 150 mg – prenehanje jemanja

Trittico 150 mg – prenehanje jemanja

Spoštovani,

zaradi nespečnosti (stara sem 55 let in sem v menopavzi) mi je splošna zdravnica predpisala Trittico 150 mg. Po štirih mesecih bi rada zaključila z jemanjem, ker zdaj že dobro spim (6-8 ur na noč).

Konec februarja sem začela z 1/3 tablete, po 21. dneh z 2/3. 18. junija sem začela spet jemati samo 1/3.

Kakšen je natančen protokol zmanjševanja oz. koliko časa naj še jemljem (in kakšen odmerek) in na kaj naj bom pozorna pri zmanjševanju oz. po prenehanju?

Hvala vnaprej za odgovor in lp, Anka

Pozdravljeni,

ni protokola zmanjševanja, 1/3 tablete je najmanjši odmerek pri Tritticu in ko boste želela prenehati, enostavno ne vzamete več tablet. Glede smiselnosti nadaljevanja z zdravili ali prenehanja, se morate posvetovati s tistim zdravnikom ki vam jih je predpisal. Načeloma, ne pričakujemo nobenih težav po prenehanju, lahko pa se ponovijo težave s spanjem, takoj po prenehanju ali v prihodnosti.

Lep pozdrav,

Daniela Fiket

 

Daniela Fiket, dr. med., specialistka psihiatrije - transakcijska analitičarka, svetovalka Inštitut Neocortex; Kontakt: 070/760-769 ali [email protected]; Spletna stran: http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close