Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Visoka vročina in kašelj

Visoka vročina in kašelj

Pozdravljena.

 

Na vas se obračam, ker sem že zelo v skrbeh za 6-letnega sina. 8 dni nazaj je bil cepljen za OMR in takoj dan zatem zbolel. Tožil je, da je utrujen, zvečer pa dobil povišano temperaturo. Od tega je sedaj že 7 dni in še vedno dobi vsak večer/vsako noč tudi 39 in več vročine. Hkrati pa se mu je v zadnjih dneh pojavil še neproduktiven kašelj. Ima kot neke napade kašlja nekajkrat na dan. 3 dni nazaj sva bila v dežurni, kjer so ga pregledali in mu preverili kri za CRP ter zaključili, da gre za neko virozo. CRP je imel takrat 36. Ker je imel ponoči spet skoraj 40 vročine, sem ga naslednji dan peljala še k njegovi pediatrinji, ki je ovrgla pljučnico (na podlagi poslušanja pljuč) in ga ponovno poslala v laboratorij. Nato sva se slišali po telefonu in je prav tako zaključila, da gre najverjetneje za virozo. Da se je CRP sicer še povišal, ampak da ne kaže na nič bakterijskega. Čez dan je otrok dokaj u redu (edino slabši apetit ima), večkrat dnevno ima te napade kašlja, zvečer oz. ponoči ima pa zdaj že 7.dan visoko vročino.

Kaj menite o vsem tem, za kakšno virozo bi lahko šlo? Je lahko to tudi reakcija na cepljenje?

Hvala in lp.

Po cepljenju proti OMR se reakcije (vročina, lahko tudi izpuščaj) tipično pojavijo 6.- 7. dan po cepljenju.

Kar se pojavi prej, ni reakcija na cepljenje, zelo verjetno pa je bil cepljen v inkubacijski dobi za to konkretno virozo, ko je bil na videz zdrav, torej brez znakov.

Če je bila kri 2x pregledana in ne kaže bakterijskih kazalcev vnetja, gre očitno za neko virusno bolezen, ki ima večdnevni potek.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close