Najdi forum

Bulica

Spoštovani,

 

pošiljam dve sliki sicer zelo majhne bulice, ki se mi že kak mesec in pol ponavlja na vedno enem in istem mestu. Ko se pojavi, jo zdrgnem s propolisom in za nekaj dni ponikne, se zravna s sluznico. Potem pa spet pride nazaj. Isto mesto. Ne boli, ne otip je trda, ne poči, če jo skušam stisniti z vatirano palčko. Za kaj bi lahko šlo oz. ali iz slike lahko razberete, za kaj gre? Malo me že skrbi, ker se vedno znova vrne :/ Sliki sta na linku.

 

Hvala za Vaš odgovor, ki ga zelo cenim.

 

https://postimg.cc/tZywVKxG

https://postimg.cc/gn6smMxV

Pozdravljeni,
bulica se mi ne zdi nevarna, glede na podatek, da se tudi zravna z okolico, je to najverjetneje delno zamašena mala žleza slinavka -diagnozo mukokela lahko postavi patolog, ko vidi pod mikroskopom jezerce sline, ujeto  v zaprtem izvodilu male žleze slinavke. Male žleze slinavke pa so, sicer redkeje,  lahko tudi tumorsko spremenjene.
V primeru, da se bo bulica ponavljala, se večala ali postala trša in vas bo skrbelo še naprej, se lahko odločite bulico odstraniti, da se pošlje na histopatološki pregled in  jo potem patolog pregleda pod mikroskopom, šele to je definitivna diagnoza.  
Lp
*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close