Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Omedlevica

Omedlevica

Pozdravljeni,

gre za 13 letnico, ki običajno omedli ob odvzemu krvi (preprečimo, če leži).

Velika je 177 cm, težka 61 kg, ima laktozno intoleranco, migrene z auro, MTHFR mutacijo (vsaj heterozigot). Trenira 3x tedensko.

Nazadnje je omedlela, ko je sedela. Menda je bil v prostoru slab zrak, poslušala je zanjo neprijetno temo. Pravijo, da je bila tik pred omedlevico zelo bleda (sivo), potna, menda jo je za trenutek potreslo. Ob padcu iz klopi se je precej udarila (boli glava, vrat, hrbet). Hitro se je ovedla, v stanju brez zavesti je ni potresalo, niti ni bilo prisotnih pen ali kaj podobnega. Takoj po dogodku je imela ustrezen krvni tlak in pulz.

Predlagate kakšne preglede in kje? Skrbi me, da bi bilo v ozadju kaj hujšega, kakšne motnje srčnega ritma ipd.

Hvala in lep pozdrav!

Po opisu gre za običajno mladostniško omedlevanje, ki ga napoveduje temnenje pred očmi, šumenje v ušesih, bledica, potenje.

Običajno opravimo pregled krvi (in novo omedlevico), posnamemo EK>G, pa vendar gre za hipen padec krvnega tlaka labilnega krvnega obtoka mladostnika, kar mine z odraščanjem.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close