Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija PASM – zdravljenje

PASM – zdravljenje

Spoštovani,

stara sem 53 let, že od nekdaj pogosto hodim na vodo. Šele pred kratim sem ugotovila, da gre za pretirano aktiven sečni mehur. Voda mi načeloma redko uide (včasih, kadar zakašljam). Zelo hitro ali stalno imam občutek, da je mehur poln, pogosto je količina urina 1,5 dcl ali manj, redko 2 ali več, na vodo grem ponoči 1-2x. Na vodo me prime nenadoma.

Tej težavi se je pred kratkim pridružila še ena; v zadnjih 4 mesecih sem imela 3 – 4x vnetja mehurja, Sanford je pokazal različne bakterije, zdravila sem se z antibiotiki. Vnetja sovpadajo z prenehanjem menstruacije in izsušitvijo nožnice.

Včeraj sem bila na pregledu pri ginekologinji, ki mi je v vezi PASM predlagala Betmigo 50 mg, zdravili bova tudi suhost nožnice z laserjem in hormonsko lokalno terapijo.

Šla bom tudi na UZ trebuha, do sedaj je bilo dvakrat sicer vse normalno (UZ pred 13 in 3 leti).

Imam pa vprašanja glede Betmige.

1. Stranski učinek v 1/10 je zastajanje urina in posledično vnetja. Glede na ponavljajoča se vnetja ki jih imam, me skrbi, da bi še dodatno zaradi potencialnega zastajanja urina prišlo do vnetja? Mehur imam trenutno razdražen, nimam pa sicer občutka, da imam trenutno bakterijsko vnetje. Ali potemtakem lahko poskusim z zdravljenjem z Betmigo?

NB Na UZ trebuha zastajanja urina po praznjenju mehurja ni bilo.

2. Ali je možno, da se z uporabo zdravil kot je Betmiga, kapaciteta mehurja postopno poveča in se potemtakem tovrstno zdravljenje lahko kasneje opusti. Če da, koliko je to uspešno?

3. Bi mi svetovali katero drugo zdravilo kot Betmiga?

New Report

Close