Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Slana koza

Slana koza

Pozdravljeni,

pred nedavnim sem slucajno zasledila clanek o cisticni fibrozi in o kampanji Kiss your baby, ki je potekala pred leti. Ker imam doma 3-mesecnega dojencka, sem seveda poskusala kaksnega okusa je dojenckova koza in dejansko je na celu in na robu lasisca precej slana. Od takrat se ne morem otresti neprijetnega obcutka, in kolikor se to slisi cudno, sem poskusala se kaksna je koza po rokah, nogah, trebuscku…povsot je brez okusa, razen po lasiscu in, v manjsi meri po celu. To me precej skrbi. Po drugi strani pa ne razumem tocno tega testa iz kampanje Kiss your baby, saj je, kolikor vem, znoj vedno bolj slanega okusa in dojencki se ravno po celu najbolj potijo?

Ali je slana koza po lasiscu in celu lahko prisotna tudi pri zdravem dojencku? Ali so dojencku v primeru cisticne fibroze slani po celem telesu?

Grozno me skrbi, tako, da bi vas lepo prosila, ce je mogoce se kaksna stvar na katero naj bi bila pozorna? Zasledila sem sicer, da naj bi tudi slabse pridobivali tezo, kar pa naj bi se izrazilo sele potem, ko se nehajo dojiti?

Hvala za odgovor,

Zaskrbljena mamica

Pozornost je seveda potrebna, pa vendar je bolje, da preverite v spodnjem članku na strani, namenjeni staršem otrok s cistično fibrozo:

Kaj je cistična fibroza

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni, hvala za povezavo. A vendar, odgovora na svoje vprasanje ne najdem. Stran na vasi povezavi je, kot sem uspela prebrati, namenjena bolj starsem, ki imajo otroke z ze postavljeno doagnozo, konkretno o slani kozi pa zal nisem nasla nic kaj povednega..

Mogoce v prvem vprasanju nisem dovolj jasno napisala – moj dojencek zaenkrat NIMA diagnoze cisticne fibroze. O tej bolezni sem slucajno slisala, ko sem na Facebooku videla clanek o kampanji Kiss your baby. Od takrat sem pa v skrbeh, saj ima moj otrok, ki je doslej veljal za zdravega, po celu in lasiscu slano kozo. Tako, da je bilo moje vorasanje namenjeno vam, ce je po vasih izkusnjah slana koza lahko tudi normalen pojav, pri zdravih otrocih, glede na to, da naj bi bil vsak znoj slan?

Se enkrat hvala za odgovor! Vesela pa bom tudi morebitnih odgovorov drugih mamic.

Zagotvo je pomembno, da poznate glavne znake bolezni, o kateri vas zanima. Glede na to, da je pri cistični fibrozi povečana koncentracija soli v potu, je logična tudi trditev, da ima potem otrok s cistično fibrozo bolj slan okus. Vsekakor je potrebno poznati znake in  simptome, preden trdimo, da ima nekdo neko bolezen z enim samim znakom.

Seveda je tudi pot zdravih ljudi malce slan. Težko pa opišem okus malce slan ali malce bolj slan, kot je pač pri cistični fibrozi.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close