Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Refluks in prenehanje dihanja

Refluks in prenehanje dihanja

Pozdravljeni,

obupano se obračam na vas z namenom, da vas prosim za nasvet oziroma mnenje. Imam 2 meseca staro punčko, hranjeno po steklenički z izbrizganim mlekom. 14 dni nazaj se nama je prvič zgodilo, da je po hranjenju prenehala dihati, otrpela. Sicer je po minuti, dveh ko sem pihnila v njo prišla k sebi, sprejeti sva bili v bolnišnico, kjer so to povezali z refluksom. Od tedaj imam vse dvignjeno – previjalno, posteljo, voziček.. pa se je to ponovilo že dvakrat. Otrok nenadoma otrpne, postane trd, oči odprte, negibne. Dihanja prvič nisem zaznala, naslednjič pa.. zelo me je strah, nikjer ne najdem takšnih simptomov refluksa.. vam je to poznano, poznate kak tak primer? Bega me to, da poliva le minimalno občasno, bruhne le redko, edino kar zaznam je da ima vec sluzi in da ji vcasih malo “vrze gor”.

Res se nisem slisala za tak primer, me pa grozno skrbi.. ko otrok nenadoma postane neodziven se ti ustavi svet, adrenalin pa poskrbi da se par dni ne spim mirno..

 

V takem primeru morate obvestiti otrokovega pediatra, najverjetneje bo potrebno opraviti še kakšne preiskave.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close