Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Meditacija, trampolin in prepričanja

Meditacija, trampolin in prepričanja

Ura je 12:30. Ležim v postelji v pižami in gledam TV. Kupila sem večji televizor in manjšega dala v spalnico.  Prijateljica mi je napisala:” Televizor ni za v spalnico”. Mogoče zanjo, ki je zdrava in ima moža živi v hiši. Meni pa televizor pomaga zjutraj vstati in zvečer zaspati. Meni je super. Vsekakor mi je bolj udobno v postelji, kot na kavču. Tudi gledanje na TV je manj škodljivo, kot držati  telefon v roki.

Zjutraj običajno meditiram.  Zadnje mesece na  tole: Heart coherence guided meditation with yoga nidra

Keen Pataky holistic psyhoterapist. Je na youtube. In, ko on konča, jaz še nadaljujem z meditacijo.

 

Oba televizorja sta  “ta pametna”, tako, da lahko gledam tudi youtube kanal. Veliko je zanimivega. Danes zjutraj sem se odločila, da bom skakala in telovadila na trampolinu v mislih. No, to ni navaden trampolin, je naprava podobna trampolinu, imenovana tudi rebounder in ta o katerem pišem, je posebni rebounder, ki o njem govori in ga tudi v ZDA prodaja  David Hall, je cellersiser, telovadbo na njem pa imenuje cellercising. Kaj več si lahko preberete na forumu Overnet, Kako živeti z rakom, tam sem več napisala.

 

Če nekaj delamo v mislih, tudi to deluje. Tudi tapkanje v mislih deluje. Danes sem gledala Earth&Owl 30 minutno telovadbo na rebounderju. Intenzivno sem telovadila v mislih. Z rokami sem po taktu mahala podobno kot ona,  in sčasoma mi je šlo prav super. Bila sem kar zadovoljna. Zelo dobro. Malo nazaj sem tudi Qigong začela zjutraj delati v mislih.

Ravno sem pojedla zajtrk, tudi v postelji in zraven  gledala Davida Halla, ki odgovarja na pisma. Kako pri določenih težavah uporabljati cellerciser. Sama sem taka, da mi je vsaka nova stvar zanimiva, vse verjamem in poskusim in deluje.

Danes so vsi ljudje zelo pametni. Najbolj tisti, ki najmanj vedo in so najmanj preštudirali. Ne govorim okrog ljudem, da imam doma trampolin. Ko sem ga pred leti omenila, je imel vsakdo neko negativno misel o tej napravi, ki je v resnici prav super. Prepričanja nas res omejujejo.

Pa sem malo pobrskala kaj na internetu piše o prepričanjih in našla članek Prepričanje o sebi in svetu. Citiram nekaj stavkov:

Naše delovanje velikokrat izvira iz naših močno zasidranih prepričanj in predvidevanj o nas samih, svetu in življenju na sploh.

 

Neko pozitivno prepričanje nam tako omogoči »akcijo«, na drugi strani pa nas negativno prepričanje omejuje in zadržuje.

 

Velikokrat imamo ljudje NAPAČNA oziroma OMEJUJOČA prepričanja o sebi in svetu.

 

James Allen, avtor knjige »Kot človek misli«, je rekel, da: »človekova dejanja vedno izhajajo iz prepričanj«.

 

Ta prepričanja so navadno tako zasidrana v nas, da jih velikokrat sploh ne prepoznamo kot prepričanja, ampak jih razumemo kot golo resnico, ki odraža realnost.  Konec

 

Mislim, da bi se res morali včasih malo zamisliti nad svojimi prepričanji. Mogoče pa je nekje še nekaj, česar ne vemo in imamo napačno prepričanje. In potem se nam lahko začnejo dogajati čudeži. Čudež je nekaj…

 

Vesela sem, če kdo prebere moje pisanje. Od vaših prepričanj je pa odvisno, če znate kaj od tega porabiti zase.

 

Breda

Še o meditaciji.

Izrazimo namero, To, kar želimo doseči. Jaz sem, jaz bom… jaz hočem.  Ponovimo to 3x. Z mislimi sprostimo vsak del telesa od prstov na rokah, do prstov na nogah, glavo, hrbet trebuh, celo telo. Sprejmemo zlato svetlobno energijo v srce in jo potem iz srca pošljemo nekomu, ki nam je pri srcu, potem jo pošljemo po vsem telesu, navzdol, navzgor in potem v tisti del telesa, kjer želimo dobiti zdravljenje. Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo…

Breda

 

Pa še o trampolinu.

Na nekem forumu za MS nekdo piše med drugim tudi tole: (prevod) :

“Na rebounderju  (Bellicon) lahko tečem, česar na običajnih tleh ne bi mogel početi. Na njem lahko izvajam poskoke, kar je na običajnih tleh skoraj nemogoče. Moj srčni utrip se pri poskakovanju na njem lepo dvigne. Priložen je bil lep DVD z vadbo, ki ga uporabljam… ”

Gotovo je pomembna tudi kvaliteta, pogovor s prodajalcem, da si ne naredimo več škode kot koristi.

Breda

 

 

Še razlaga meditacije.

Izrazimo namero, To, kar želimo doseči. Jaz sem… jaz bom… jaz hočem.  Ponovimo to 3x.

Z mislimi sprostimo vsak del telesa, najprej na eni strani telesa in potem na drugi. Od prstov, palec, kazalec.. na rokah, dlan zgoraj, dlan spodaj, podlaket, komolec nadlaket, ramo, pas, kolk, stegno, koleno, meča, gleženj, peta, stopalo zgorsj, stopalo spodaj, palec, kazalec.. do prstov na nogah. Potem drugo stran telesa enalo. Potem glavo, spredaj, hrbet trebuh, celo telo. Sprejmemo zlato svetlobno energijo v srce in jo potem iz srca pošljemo nekomu, ki nam je pri srcu, potem jo pošljemo po vsem telesu, navzdol, navzgor in potem v tisti del telesa, kjer želimo dobiti zdravljenje. Kamor gre pozornost, tja gre energija in tudi zdravljenje. Če kaj čutite, ali če nič ne čutite, vseeno deluje.

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo…

Breda

New Report

Close