Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Obcasno pokasljrvanje 3.5-mesecnika

Obcasno pokasljrvanje 3.5-mesecnika

Pozdravljeni,

doma imamo 3,5-mesecnega dojencka, ki obcasno pokaslja. Ne vem tocno koliko casa traja, saj na to nisem bila pozorna, ampak sigurno je prisotno ze kaksen mesec. Prej vem, da je bilo obcasno ob hranjenju, ce je prehitro pil iz steklenicke ali pa ob dojenju, ko so bile dojke polne in zato verjetno vrc mleka…sicer pa mislim, da ne.. sedaj vsaj 1 mesec (mogoce tudi doje) pa nekajkrat na dan zakaslja – najveckrat po joku, pa tudi sicer obcasno. Ne gre za kaksne hude “napade”, tudi nic kaj motece ne izgleda in tudi sicer ne izgleda, kot bi se kaj slabo pocutil, me pa vseeno skrbi zakaj ta kaselj. Ob tem gre naprimer za cca. skupno 10 “kasljajev” dnevno, tako, da res bolj pokasljevanje, kot tisti pravi motec kaselj… vrocine ali drugih znakov okuzbe ni. Na zadnji sistematiki so bila pljuca menda cista, saj je zdravnica poslusala in potem normalno izvedla cepljenje (takrat na ta kaselj sicer nisem bila pozorna, tako, da zdravnice nisem posebej opozorila, je bilo pa pokasljevanje sigurno ze prisotno). V zadnjem mesecu se sicer tudi zelo obilno slini – je lahko kaselj tudi s tem povezan? Kaj bi se lahko bilo? Ne znam oceniti ali grr za mokrr ali za suh kaselj. Naj povem, da ze od rojstva dalje obcasno tudi kihne (prav tako do max. 10x dnevno). Ali naj cakam, ce se bo umirilo ali naj se zmenim za predcasno kontrolo pri pediatru?

hvala za odgovor.

Z občasnim kašljem si očistimo dihalne poti, zdrav odrasli človek zakašlja povprečno 11x dnevno. Dojenčki pa verjetno še večkrat, saj še ne znajo koordinirano požirati, zatakne se jim slina, ki je še ne znajo učinkovito pogoltniti, ipd.

Če otrok nima prehladnih znakov (izrtazito kihanje, smrkanje, stalen kašelj),m potem je to samo čiščenje dihal.

Če pa se kašelj stopnjuje, ga je vedno več, ob tem pa otrok težko diha (ne na nos!), morate na pregled.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close