Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija Razlaga izvida, MR vratne hrbtenice

Razlaga izvida, MR vratne hrbtenice

Zdravo,

lepo prosim za ralago izvida MR vratne hrbtenice. S svojim os. zdr. sem že govorila, želela pa bi še drugo mnenje, sem napotena na EMG in nevrokirurški pregled. Ker moram čakati na datume, bi rada vedela, kaj smem in česa ne, da si ne naredim še večje škode.  Kakšne so možne rešitve, zdravljenje? 

Izvid pravi:

Vratna lordoza je izravnana. Višina korpusov vretenc je primerna. 

Spondilofit disk kompleks v nivoju C5-C7 zožuje sprednji likvorski del duralne vreče, ob tem je desni del medule spinalis odrinjen dorzalno, prav tako je ob tem zmerno zoženi desni nevroforamen.

Spondilofil disk disk kompleks v nivoju C6-C7 zožuje sprednji likvorski del duralne vreče ob tem je prav tako centralni del medule spinalis blago odrinjen dorzalno.

Blaga spondilartoza fasetnih sklepov. Medula spinalis ima primeren signal. 

Mnenje: Spondilofil disk kompleksi v nivojih C5-C7 zožujejo duralno vrečo, ob tem je prav tako zmerno zoženi desni nevroforamen v nivoju C5-C6.

Za odgovor in razlago, se vam že vnaprej lepo zahvaljujem. 

Spoštovani!

Imate obrabo na nivoju C5-C7 z osteofit disk kompleksi, ki nekoliko zožujejo spinalni kanal, na nivoju C5-C6 desno pa je nekoliko stisnjeno tudi izstopišče živca.  Operacija verjetno ni potrebna, za dokončno mnenje bi pa moral videti MR posnetke. Svetujem vaje za vratno hrbtenico, ramenski obroč in oblopatično muskulaturo za mišice serratus anterior, romboide in trapecius. Opravite tudi FTH v ZD (Uz, laser, MGT, IF, TENS). 

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close