Bi verjeli, da je ta moški star 110 let?! Videti je neverjetno!

I. K., 27. april 2024
NoviceŽivljenjski slog
Foto: Profimedia

Vincent Dransfield je star 110 let in še vedno vozi avto ter se po nakupih odpravlja sam.

Vincent Dransfield živi sam v svoji hiši v kraju Little Falls, kjer prebiva že od leta 1945. Pri vsakodnevnih opravilih upokojenec ne potrebuje pomoči. Pravi, da je dobrega zdravja, ga pa bolijo kolena, a ne tako močno, da se ne bi bil zmožen vzpenjati po stopnicah v svojem domu.

Ko so ga novinarji Today vprašali, kako se počuti, jim je odgovoril, da je pripravljen na boksarski dvoboj. “Vse lahko delam. Dobro tudi vozim,” je povedal, slednje je potrdila tudi njegova vnukinja Erica in dodala, da ima pri 49 več zdravstvenih težav kot njen dedek.

Da je Vincent pri svojih letih še vedno tako dobrega zdravja, preseneča tudi zdravnike. Ko je moral pred kratkim na endoskopijo, je bila zdravniška ekipa več kot presenečena, ko je izvedela, da je v svojem življenju anestezijo potreboval le enkrat.

Vincent spada v majhno skupino moških, ki jim je uspelo dočakati več kot 100 let. Po podatkih New England Centenarian Study je med stoletniki namreč le 15 odstotkov moških. Klub moških, ki dočakajo 110 let, je še bolj ekskluziven. Med superstoletniki je le 10 odstotkov moških. Najstarejši moški na svetu je trenutno star 111 let in živi v Angliji, poroča Gerontology Research Group, ki vodi seznam potrjenih superstoletnikov. Dransfield je trenutno osmi najstarejši moški na seznamu.

Dransfield, rojen 28. marca 1914, se je pohvalil, da nikoli ni imel resnejših bolezni, kot je na primer rak. Niti glavobolov ali bolečin v hrbtu nima. “V življenju sem imel veliko srečo,” pravi 110-letnik, ki ima enega otroka, tri vnuke in sedem pravnukov. Njegova žena, s katero je bil poročen 54 let, je umrla leta 1992.

Kaj je njegov recept za dolgo življenje?

Delajte to, kar vas veseli. Vincent je bil več kot 80 let član prostovoljnih gasilcev, kjer je spoznal tudi veliko prijateljev, ki so mu bili v veliko oporo, ko je izgubil soprogo.

Pijte mleko. Pri 15 letih se je zaposlil na mlečni farmi. Pet let je dostavljal mleko in ga pil, kolikor je želel. “Pil sem mleko in dobro jedel, ker sem delal na kmetiji. Pogosto pomislim, da je bilo to dobro za moje kosti,” pravi Dransfield.

Ostanite aktivni. Dransfield ni dvigoval uteži ali telovadil v telovadnici, se je pa vse življenje veliko gibal.

Ne omejujte jedilnika. Superstoletnik obožuje italijansko hrano, hamburgerje, solato, mlečno čokolado in druge sladkarije. Vsak dan popije skodelico kave in občasno spije pivo, drugih vrst alkohola pa ne uživa.
“Jedel je, kar je hotel. Nikoli ni pazil na svojo težo. Nikoli mu ni bilo treba shujšati. Vedno je bil fit,” se spominja njegova vnukinja.

Bodite optimistični. Dransfield se ima za optimista s smislom za humor. Zelo rad se tudi druži. “Ker poznam veliko ljudi in jih imam rad, živim dlje,” pravi in dodaja: “Ostajam pozitiven, tudi ko gre kaj narobe. Dobro mi gre in upam, da bo dobri Bog poskrbel, da bo tako tudi ostalo.”

Avtor
Piše

I. K.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
27.07.2024 ob 03:45
297,653
27.07.2024 ob 18:34
113,027
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close