Bizarno? Ne boste verjeli, kaj Jennifer Aniston uporablja za pomlajevanje oči!

Jennifer Aniston
Foto: Profimedia

Najnovejša čudežna sestavina, ki naj bi pomlajevala predel pod očmi, je lososova sperma.

Naj se sliši še tako neverjetno, nov revolucionarni injekcijski tretma, ki vsebuje derivat lososove sperme, obljublja, da bo odpravil temne kolobarje, napolnil drobne linije in pomladil področje pod očmi, poroča DailyMail. Ameela je lahek gel na vodni osnovi, en tretma stane 450 funtov (malo manj kot 530 evrov). Pojavijo se lahko neželeni učinki, kot so oteklina, bolečina in modrice, ki pa naj bi po nekaj dneh izginili. Rezultati naj bi trajali do enega leta. Tretma je preskusila tudi Jennifer Aniston.

Kako deluje?

“Sperma lososa vsebuje zelo čist in lahek polinukleotid, snov, ki sproži regeneracijo telesa,” pojasnjuje estetski zdravnik dr. Ahmed El Muntasar, ki ta postopek ponuja na svojih klinikah. “Ko zdravilo vbrizgamo v predel pod očmi, spodbudi celice, imenovane fibroblasti, da naravno povečajo proizvodnjo kolagena, elastina in hialuronske kisline. Tako to zdravilo ne pomaga le pri izbočenju vdolbin pod očmi, temveč izboljša tonus kože, jo odebeli, posvetli in poveča pretok krvi, kar pomaga zmanjšati podočnjake in drobne gubice.

Zakaj ravno lososova sperma in kako jo pridobivajo?

Lososova sperma je stranski proizvod živilske industrije, pridobljena je iz gojenega lososa. Po odstranitvi reproduktivnih organov lososa, se sperma izloči, nato jo obdelajo in filtrirajo, da izločijo DNK. Kot je še povedal dr. El Muntasar, je DNK sperme lososa zelo podobna človekovi, vsebuje pa večjo in čistejšo koncentracijo pomlajevalnih polinukleotidov kot sperma drugih rib. Denimo, za pomlajevalnje predela pod očmi z derivati sperme trske bi potrebovali pet tretmajev za primerljiv učinek, kot se ga dobi po dveh ali treh tretmajih z lososovo spermo.

Vir: https://www.dailymail.co.uk/femail/article-13245571/Beauty-ingredient-salmon-sperm-face-ageing.html

Avtor
Piše

N. K.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
30
15.07.2024 ob 12:51
1,638
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close