Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kašelj

kašelj

Pozdravljeni,

Pri našem sedaj 3 in pol letniku se kašelj vleče že od decembra. Začelo se je z virozo v decembru in nato kašelj, ki je kar vztrajal in ni prenehal ter se ves čas tudi znotraj enega dneva menjaval iz mokrega v suhega. Vmes je do danes prebolel še 3 viroze z vročino. Kašelj pa mu še vedno vztraja (večinoma suh v 80%, redko kdaj pa malo bolj moker). Velikokrat se mu tako zakašlja, da mu gre že kar malo na bruhanje. Ker kašelj brez vročini vztraja že 4 mesece, ga je zdravnica napotila na slikanje pljuč, kjer je bilo napisano v levem spodnjem polju izrazitejši peribronhovsacularni intersticij, lahko gre tudi  za spremembo akutne vnetne etiologije, če ustreza klinični sliki. Dala ga je tudi na kri, kjer naj bi bil povišan faktor, kot da je viroza in menda povišan faktor za podančice. Je res, da je malo bolj bled in da mu podočnjaki kar ne izginejo. Vendar smo ga testirali tudi s sletejpom za podančice, vendar ko smo dobili izvid, jih nima. Ne vem kakšna je verjetnost,da bi jih vseeno imel, pa da jih samo na selotejp nismo ujeli, glede na to, da je bilo nekaj vidno na krvi.

Sedaj po 4 mesecih mu zdravnica glede na to omenjeno rtg sliko in krvni izvid predpisala sumamed za 3 dni po 5 ml/8dan. Ali je to smiselno, če je na krvi vidna viroza? Ampak je rekla, da ker kašelj traja toliko časa, da probamo še z antibiotikom, mi ni jasno, če je na krvi viroza?Ali se lahko kje skrivajo bakterije in bi bilo zato smiselno vzeti antibiotik.

Je pa res tudi to, da ponoči spi z odprtimi usti in velikokrat smrči.

Več kot en mesec skušamo izboljšati kašelj tudi s homeopatskimi zdravili, redno jemljemo slezov sirup izboljšav pa kar ni.

Srčno hvala za pomoč.

Po toliškem času je predpis makrolidnega antibiotika na mestu, saj npr. pri atipični pljučnici na krvi ne najdemo ničear ali pa le neznačilno povišane parametre in je zdravljenje bolj izkustveno kot potrjeno s krvnimi testi.

Če v 2 dneh po uvedbi antibiotika stanje ni boljše, je potrebna kontrola.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close