Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Oslovski kašelj in šport pri najstniku

Oslovski kašelj in šport pri najstniku

Spoštovani.

Sin, najstnik, preboleva oslovski kašelj. Cepljen po programu, tudi v 3 razredu. Diagnozo so mu zaradi netipične slike postavili dokaj pozno, nekje 3 tedne po začetku kašlja. Pojedel je antibiotik. Od začetka bolezni bo že 8 tednov, ampak še vedno kašlja. Vmes je bil en teden že skoraj brez kašlja, nakar se je spet pojavili in zdaj kar ni videti konca. Je pa res, da je ponovni kašelj sovpadal z vrnitvijo na trening. Od začetka kašlja je miroval, ko se je kašelj umiril je začel ponovno trenirat (to je bilo približno 4-5 tednov po začetku bolezni). Takrat se je kašelj vrnil. Je pa kakšen dan malo boljše, kašen dan pa res grozno. Pravi, in tudi videti je, da se drugače dobro počuti in želi trenirat, jaz pa sem v dilemi ali naj mu dovolim ali ne. Nočem, da bi si naredil škodo. Lahko s treningom naredimo kaj narobe, četudi je kašelj še vedno prisoten?

Oslovski kašelj traja 6-8 tednov, lahko pa tudi dlje. Kitajsko ime za oslovski kašelj je 100 dnevni kašelj, torej 3 mesečni.

Z zdravljenjem znižamo kužnost, bolezen pa gre svoj tok dalje. Seveda telesna aktivnost lahko sproži napad kašlja, tudi pri prehladu, kaj šele pri oslovskemu kašlju.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close