Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Imunski sistem

Imunski sistem

Pozdravljeni,

odkar je dveletna punčka v vrtcu, zadnje leto smo konstantno vsi trije bolani.

Mož je smrkal, z rahlimi bolečinami v grlu celo jesen, od konca novembra do januarja je bil ok. Januarja smo imeli covid od takrat ne pobere, covid je minil z blago vročino, kot klasičen prehlad, potem je začel kašljati, postal hripav, smrkelj je postal rjavo zelen. Je že izgledalo boljše, včeraj pa ponovno ga je začelo pečt v sinusih, grlu,…se je ponoči spotil, smrkelj ima spet zeleno rjav.

Mala ima povprečno en infekt na mesec, ki se vedno zaključi na AB z vnetjem ušes. Januarja je imela prvi teden en dan bruhanja, sla v vrtec, čez par dni vročina z mehkim blatom. Dva dni v vrtcu vročina dva dni, potem nahod. En dan v vrtcu vročina, zelen smrkelj, kašel. Sedaj iz tega vnetje ušes.

Jaz sem bila ok do decembra, ko sem dobila zelo močen prehlad, z visokim CRP, kašelj, visoka vročina, dobila Amoksiklav, ker je grlo še vedno bolelo, sem dobila še Summamed. Dva tedna sem bila zelo bolana. Do januarja, sem dobila trebušno od male, potem pa do takrat ko je bil covid ok, sem ga prebolela z visoko vročino cca 40, par dni pa je bilo ok.

Kaj bi lahko naredila z našim imunskim sistemom? Predvsem za moža me skrbi, ker je strašno občutljiv. Jemo doma kuhano hrano, relativno zdravo osnovo, ki jo pregrešimo z instant sladkarijami. Sicer se gibamo več kot blagi sprehod cca pol ure na dan, ne. Smo pod stresom, zahtevne službe, zelo malo spanca zadnje dve leti…

Prosim za pomoč, sem čisto obupana.

Pozdravljeni, bere se kot razmeroma pogosta zgodba staršev otroka v vrtcu, ki domov primese vse mogoče viruse in bakterije, ki pogosto zboleva sam in okuži še starše, katerih imunski sistem je že malo pozabil na vse s čimer je bil v stiku v otroštvu. Čudežnega nasveta ni, tudi čudežne tablete ne, sobra novica pa je, da postopoma to nenehno zbolevanje mine, tako pri otroku kot starših, da pa lahko tako vrtčevsko pbdobje lahko traja tudi dve, tri leta

 

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close