”Ne razmišljam več, kaj bom jedla”

Powered by:
Foto: Profimedia

V službi nimamo kuhinje ali menze, zato večina sodelavcev hrano naroča. Sama sem se te hrane ”prenajedla”, priprava malice doma (in razmišljanje o idejah) pa mi vzame preveč časa … Dolgo časa sem razmišljala, kako rešiti ta problem. Danes se s tem ne ukvarjam več …

Tako svojo pripoved začne Mateja, vodja administrativne pisarne v računalniškem podjetju in mamica treh otrok. Mateja pove, da v podjetju sicer imajo majhno kuhinjo, v kateri si lahko pogreješ obrok ali skuhaš kavo, zato si večina sodelavcev in sodelavk malico naroča. ”Sama sem si malico nekaj časa pripravljala doma, a sem ob treh šoloobveznih otrocih hitro pristala na sendvičih. Ti so mi namreč vzeli najmanj časa. Sem pa čez čas ugotovila, da dni, ko jem hladno in suho hrano, ni malo.

Malica to go

Mateja pove, da se je vse spremenilo, ko so decembra dobili novo sodelavko. ”Vsak, ki pride na novo, je v centru pozornosti – zanima te, kaj dela v prostem času, kaj si prinese za kosilo … po navadi mu vsi gledamo v ‘krožnik’,” v smehu pove Mateja in doda, da jih je nova sodelavka s kosilom v sejni sobi navdušila. Prinesla si je bowlo s piščancem, riževimi rezanci, zelenjavo, arašidovim namazom in omakicami. Polnovreden in na prvi pogled zelo okusen obrok, ki je bil, kot pravi naša sogovornica, v njihovi pisarni ”nekaj novega”.

Bowla, wrap, vegi skodelica, pica, morda solata?

Mateja doda, da jim je sodelavka razposlala TA link in navdušila še z idejo, da se lahko vsak dan en javi, pobere naročila in iz Spara prinese malico. ”Ideja se je tako prijela, da imamo interni seznam in se za naslednji dan pofočkamo, dežurni pa gre v Spar kupit malice.

V Sparu ponujajo sveže pripravljeno linijo izdelkov Spar to go, ki vključuje širok izbor okusnih možnosti za hitre in kakovostne obroke, ki jih lahko uživamo kjerkoli. Ponudba vključuje raznovrstne izdelke SPAR To Go, ki so pripravljeni za takojšnjo uživanje (sendviči, solate, wrapi, bowle, sadje, sladice) ter širok segment izdelkov ready to heat (pečeni piščanci, krača, rebrca, ocvrti fileji, kaneloni, priloge in celo okusne pice).

2 kriterija: toplo in kakovostno

Marsikdo kot Mateja ne želi za malico jesti ‘suhega’ obroka. Temu primerno so se odzvali v Sparu, kjer njihova ponudba ni omejena le na klasične sendviče, temveč zajema tudi pestro paleto jedi, ki jih lahko enostavno pogrejemo in uživamo.

”Tako je, kot bi kuhala doma, le da mi skuhajo v Sparu. No, v bistvu je bolje, ker doma nikoli ne delam na primer črnega riža v solati z zelenjavo ali pa lovk lignja s krompirjem,” pravi Mateja in doda, da si večkrat privošči obrok, ki ga v podjetju samo pogreje v mikrovalovni pečici, npr. pečena rebrca, testenine, ocvrte sardelice ali pico.

SPAR To Go skodelici MVP in TIMEOUT sta prejemnici prestižnega priznanja, ki ga Inštitut za nutricionistiko vsako leto podeli najbolj najbolj inovativnim živilom.

V Sparu lahko najdemo odlične alternative hitri prehrani. Raznoliki wrapi, hranljive bowl jedi, sveže solate in sočno sadje so le nekaj primerov, kako lahko poskrbimo za potrebe po okusnih obrokih, ne da bi se zatekali k običajni hitri hrani.

Preveč lačni ali v časovni stiski?

Pravijo, da si to, kar ješ. Tega se zavedajo tudi v Sparu, kjer želijo z naborom izdelkov SPAR To Go | sveže pripravljeni izdelki za seboj rešiti dileme, ko imamo premalo časa za kuhanje ali pa se nam mudi. Cilj pa v vsakem primeru ostaja enak: pojesti dober, kakovosten, polnovreden obrok. Lahko gre za malico v delovnem času ali obrok na poti, ko gremo z družino na celodnevni izlet. In če ste zdaj pomislili na hrano in otroke v avtu, potem naj vas potolažimo, saj so v Sparu mislili tudi na to. Ne samo da so zavezani dolgoročnemu zmanjševanju količine plastike, zaradi česar uporabljajo biorazgradljive materiale, pač pa nam bodo izbrane predpripravljene jedi SPAR TO GO postregli v praktični embalaži, ki je izdelana iz lesa, papirja ali reciklirane plastike. Vse lepo zaprto in priročno.

Foto: Spar

Najboljši posladek

Mateja nam je v pogovoru zaupala še, da je skledica sadja tista, s katero se rada pocrklja, medtem ko jo njeni sodelavci in sodelavke največkrat vzamejo kot posladek po kosilu. V Sparu lahko izbiramo med narezanim sadjem ali pa sadjem v kombinaciji s hrustljavimi müsliji, suhim sadjem itd., kar predstavlja super zajtrk ali polnovredno vitaminsko malico.

V Sparu verjamejo, da si lahko kakovosten obrok privoščimo tudi takrat, ko smo v naglici, in to po ugodnih cenah. Vabljeni k ogledu pestre ponudbe izdelkov Spar to go, kjer boste kaj hitro odkrili, kako enostavno je poskrbeti za svoje prehranske potrebe, ne da bi se odrekli kakovosti in zdravju.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,483
30.03.2024 ob 10:27
297,669
14.08.2024 ob 13:42
113,030
14.08.2024 ob 19:34
Preberi več

Več novic

New Report

Close