Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Neprespane noči

Neprespane noči

Pozdravljeni,

Moj otrok je star 16 mesecev in se ni prespal noči. Zbuja se večkrat na noč, ponavadi se podoji in zaspi nazaj. Se pa dogaja tudi, da je okrog druge ali tretje ure zjutraj čisto buden, naspan. Traja nekje 2 uri, da ponovno zaspi. Včasih se premetava po postelji, se vmes doji, popije vodo, se “pogovarja” in po kakšnih 2 urah zaspi nazaj. Včasih je potrebno, da se ga nosi, saj želi vstati in se iti igrat. Včasih pa ne pomaga nič in je enostavno potrebno vstat. Otrok je zelo dobre volje, razigran, enostavno izgleda naspan. Skrbi me, da vseeno spi premalo oziroma preslabo in se mu s tem dela kakšna škoda? Potem spi do kakšnih 8. Čez dan spi enkrat med 2 in 3 urami. Zvečer pa gre spat med 8 in 9.

Hvala za pomoč,

Maša

Nekateri otroci hitro osvojijo ritem spanja z zgoščenim nočnim spancem, druge otroke še vedno močno kaj zmoti ponoči, preidejo iz globokega v plitvo spanje oz. se razbudijo.  Težko je podati univerzalen recepot, ki bi držal za vse otroke enako. Je pa zagotovo, da nočnega hranjenja njegovo telo ne potrebuje in da je mogoče dnevni spanec, če je daljši od 2 ur, predolg.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close