Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Puberteta pri dojenčku

Puberteta pri dojenčku

Pozdravljeni,

Naša dojenćica ima skoraj devet mesecev. Pred kakim tednom sem opazila, da ima povečane prsi. Pediatrinja pravi, da pri taki starosti hormoni večkrat podivjajo in se potem sami spravijo v red in da je to prezgodnja puberteta. Dala nam je napotnico za endokriologa, vendar bomo na vrsti šele čez tri mesece. Mene pa skrbi, da stvar ni tako nedolžna. Je lahko divjanje hormonov posledica udarca z glavo (dojenčica se veliko dviguje na noge in včasih se zgodi, da zvrne in udari v glavo, brez vidnih posledic)? Kaj je še lahko vzrok za divjanje hormonov? Hvala za odgovor in lep pozdrav!

V tej starosti lahko še štejemo, da gre za delovanje materinih hormonov, lahko tudi za izolirano prezgodnjo rast dojk, kar je manj verjetno. Zagotovo pa ni posledica banalniih padcev. Počakajte na termin pri endokrinologu, ki je primeren.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close