Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Stalno obolevanje

Stalno obolevanje

Pozdravljeni!

 

    Moj otrok, 7 m, je od septembra stalno obolel. In pri tem ne pretiravam, zboli, dva dni ok, spet zboli. Vmes ni bilo enega tedna, da bi rekla, zdaj smo pa ok. Starejsa je v vrtcu, ker je bil bolan, tudi ko je bila doma, hkrati zelo rada hodi in res veliko odnese. Ali je to obolevanje res normalno? Preiskave v laboratoriju so bp, pediater pravi, da je to obdobje, ki ga je treba pregurati. Kdaj je stalno obolevanje razlog za skrb? Kako naj vem, da je samo to, da zadaj ne lezi kaj resnega? Verjetno bo z rastjo in razvojem vsaj nekoliko lazje preboleval?

Dojenčki, kateeriih sorojenci obiskujejo vrtec, obolevajo enako pogosto kot večji otroci, le da pri njih poteka okužba s celotno klinično sliko, saj še niso preboleli dovolj banalnih okužb in nanje še niso odporni.

Skrbi nas pogosto obolevanje, kjer vedno pride do bakterijskega zapleta (gnojno vnetje srednjega ušesa, pljučnica, meningitis, gnojenje ran, ipd). To zagotovo vzbuja sum na motnjo imunosti.
Otrok sicer lahko ima tudi pomanjkanje imunoglobulinov razreda A, pri katerih je obolevanje za virusnimi okužbami pogostejše, vendar se to z rastjo ublaži oz. se stanje normalizira.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close