Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Malček in angina

Malček in angina

Pozdravljeni,

Če je imel otrok bolezen (temperatura do 38.5 en dan in pol, počutje dokaj normalno, izcedek iz očesa, ki malenkost se traja, ni pa hudo), ki jo je že prebolel in se kasneje sumi da bi lahko bila angina, se naknadno daje antibiotik?

Otrok star 16 mesecev je imel najprej že drugič šesto bolezen, po dveh dnevih ni bilo več vročine, pojavile so se pikice. Dva dni je bil zdrav, nato se je pojavila zgoraj omenjena “viroza”. Dan kasneje je zbolel starejši otrok, ki pa je imel vročino tudi 40, tarnal da ga bolijo noge. Po calpolu je bil kot da nič nima. Zvečer sem za bolečinami v mišicah in zelo nizko temperaturo (37.5) zbolela tudi sama, danes pa opažam da imam v grlu eno belo piko (ni tako zelo majhna), ki me moti ob požiranju.

Danes je nedelja. Če bi želeli diagnozo bi morali vsak na drug konec k dežurnemu zdravniku, kar ne vem kako urediti v praksi, brez da vlečem bolane otroke naokoli. V petek sem dve uri klicala pediatra in nadomestne pediatre pa nisem dobila nikogar na telefon.

Če slučajno danes to vidite, kaj predlagate?

Hvala in lp

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Angina je samoomejujoča bolčezen, ki se pozdravi v nekaj dneh. Zdravimo jo predsvem v smislu preprečevanja zapletov, za kar imamo čas nekako do 10 dni po začetku bolezni.

Glede na izcedek iz oči je streptokokna angina malo verjetna.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close