Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Bolečina v levi roki

Bolečina v levi roki

Pozdravljeni,

 

Začela se mi je pojavljati bolečina v levi roki,v predelu od ramena do komolca,na spodnji strani od pazduhe proti komolcu.Bolečina ni topa,bi rekla da je bolj zbadajoča. opažam jo predvsem po kakšnem daljšem sprehodu ali pa hoji v hrib. Sama pri tem nisem pretirano zadihana,tudi me ne tišči v prsih. Krvni pritisk imam normalen,včasih celo malo nižji.Prav tako pulz ni visok,tam nekje do 130 pride.Je to povezano s srcem,bi me moralo skrbeti? Naj povem da sem stara 36 let,imam bolj sedeče delo,ampak sem tudi redno aktivna. Pred nekje pol leta sem bila preventivno na UZ srca,ki ni pokazal posebnosti.Zadnji Ekg sem imela pred enim letom,ni bilo posebnosti. sem pa trenutno tudi na začetku nosečnosti, 7 teden,zato me še bolj skrbi.

Hvala za odgovor.

Spoštovana

Glede na navedeno, zelo majhna možnost, da bi bolečina bila v povezavi s srcem. Bolj se nagibam k temu, da je bolečina mišično skeletnega izvora.

LP

Pozdravljeni, zanima me vase mnenje. Ze dlje časa imam težave z vratno hrbtenico. Poleg bolecin v vratu se mi obcasno pojavlja tudi omoticnost, utrujene noge in roke in bolecina v celem zgornjem delu hrbta. Vcasih pridem zelo otrujen ki pa s casoma izgine. Te tezave niso stalne, vcasih so cisto odsotne vcasih pa pogoste. Zadnje case me zaboli tudi v prsnem košu. Mislim pa da izvira bolj iz kosti ker ko se raztegnem se bolecina poveca in je bol tockovna in zbadajoca. Najbolje se pocutim ko sem aktiven. Ko izvajam intenziven trening- hoja v hrib 1h na max pulza kar zmorem nimam tezav, le parkrat se morem ustavit da se nadiham. Zanima me ce so lahko omenjene tezave posledica srcnih tezav oz zamasenih zil. Ali so lahko tezave v vratu krive za bolecine v prsnem kosu, utrujenostjo, utrujenimi rokami in nogami? Star se 36 let. Hvala za odgovor.

Spoštovani

Vse kaže, da so opisane težave mišično skeletnega izvora (hrbtenica ipd.). Namreč na bolečino srčnega izvora ne vpliva položaj telesa (npr. raztegovanje…). Da ne gre za bolečine srčnega izvora kaže tudi to, da se najbolj počutite ko ste aktivni in takrat nimate težav (bolečin v prsih).

LP

New Report

Close