Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija krvav izpljunek

krvav izpljunek

Pozdravljeni!

Stara sem 32 let in imam pogosto vneto grlo. Nazadnje se mi je pricelo pred dvema tednoma, in sem pljuvala zeleno rumeno sluz iz grla ter obcasno z rahlo sledjo krvi. Zdravnica je rekla da je videti vneto in sva se zaradi tezav dogovorili da en mesec jemljem tablete za zelodec. Sedaj en teden jemljem tablete za zelodec in se vedno pljuvam rumeno sluz in obcasno je zraven rahlo krvi. Imam tudi obcutek cmoka v grlu( kar imam sicer ze vec let, vcasih bolj, vcasih manj). Ker me skrbi tale kri, me zanima vase mnenje, ali je lahko kri tudi samo posledica vnetja. In ali svetujete glede na tezave da grem cim prej na orl pregled, ali naj prvo pojem tablete za zelodec in vidim ce bo boljse? Hvala!

Pozdravljeni,

krvav izpljunek zahteva brez odlašanja ORL pregled z endoskopijo nosu, grla in spodnjega žrela . V primeru, da ORL specialist ne najde izvora krvavitve, je potreben še pregled pri pulmologu in gastroskopija.

V primeru, da ste kadilka, vam svetujem takojšnjo opustitev kajenja.

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close