Najdi forum

miokarditis

pozdravljeni.pisem vam v obupu saj je partnerka dobila miokarditis.nekaj casa je govorila da jo stiska pri srcu pa kot laik sem vedno govoril da srce ne boli oz srce boli na desni strani za kar mi je danes neznansko tesko.sla je v bolnisnico kjer so ji nasli da ima astmo (saj je bila prehlajena) ter na uz srca da ima miokarditis ter je dobila sumammed 500mg dve skatlo ter medrol 36mg 5 dni po eno tableto ter potem 3 dni po 19mg.odlocno je zavrnila predlagano vsaj dvodnevni hospitalizacijo ( strah pred bolnico) in podpisala da gre na svojo odgovornost v domaco oskrbo.doma je zdaj 5 dan se vedno jo 3 do 4 x na dan stiska pod levo dojko ter celotni levo strani prsnega kosa(cca 5 min nakar mine )ob tem jo je zelo vroce ter se poti.danes je pa rekla da jo kot nekaksen krc zateguje od rame na vrat proti celjusti isto kot tisto mine v cca 5min. posiljam vam se izvid prosim ce mi lahko poveste kako hudo je in ali je prav da je doma.stara je 27 let 3 x cepljena drugace aktivna zaposlena v mcdonaldsu ze 3 leta in je nadvse pridna delavka.ni mi jasno kako lahko od tako zdrave osebe pride kar naenkrat nekaj takega.

    izvid: bolnica je zbolela za virozo pred 1 tednom je nahodna sedaj pokasljuje otezeno naj bi tudi dihala.23.10 je obiskala pulmologa ki je ugotavljal najverjetneje astmo,svetuje bronhidilatatorno terapijo.zaradi tozenja o bolecinah v prsih posnet EKG in zaradi suma na patolosko dogajanje poslana na naso ibravnavo.bolnica pove da je podobne tezave imela lani ob prehladu.pokasljuje tesko diha tezave so nato umirili s kombunacijo antibiotika ter bronhodilatatorja.pove da sedaj pokasljejuje vrocine ni imela.
    status:odzivna pogovorljiva neprizadeta RR 116/75 mmhg temp. 37 c pulz 74/min saturacija 100% podaljsan ekspirij srcna alicja ritmicna normokardna brez suma trebuh mehak okoncine brez edemov
    ekg sinusni ritem s frekvenco 74/min leva srcna os.
    okvirni uz srca desne votline manjse od levih desno srce se dobro krci brez pomembne pljucne hipertenzije.levo srce ni zadebeljeno izsitni delez na spodnji meji normale nekoliko slabse krcen v podrocju spodnje stene brez patologije na zaklopkah aorta v preglednem deli normalno siroka.
    laboratorijske presikave napisem samo ispostavljene vrednosti k-levkociti 3,5,  k-mch 32,6 pg ,  k-eozinofilci 15.6% k-limfociti-a 1,04 10e9/l K-monociti-a 0,20 10e9/l
    biokemijske preiskave s-kloridi 109 mmol/l   S-NT-pro BNP 435 ng/L
    plazma P-Troponin T hs 17 ng/L
    imunokemija S-NT-pro BNP 435 ng /L
    rtg nujna PA slika prsnih organov:mnenje:nativno radiolosko srce in pljuca normalna brez vnetnih infiltratov ali suspektivnih nodusov mediastinumje primerno sirok in v sredini lezec plevralnega izliva ni normalna pljuca zilna risba in pravilno konfigurirana oba hilusa
    diagnoza:miokarditis astma

Spoštovani

Miokarditis je vnetje srčne mišice in je resna bolezen, ki lahko pripelje do komplikacij kot so srčno popuščanje, aritmije ipd. Vzročniki miokarditisa so  večinoma virusi, lahko pa tudi bakterije. Če gre za virusni miokarditis potem ni posebnih zdravil, telo se načeloma samo uspešno bori in premaga vnetje. V primeru bakterijskega miokarditisa pa pomagajo antibiotiki, ki seveda rabijo čas za premagovanje infekcije. Vaša punca je dobila ustrezna zdravila, ki pomagajo za premagovanje vnetja. Napaka je, da je vaša punca odklonila zdravljenje v bolnišnici, saj je pomembno, da se spremlja stanje bolnika oz. bolnice in učinkovitost zdravljenja. Svetujem v času okužbe in nekaj časa po okužbi popolno mirovanje brez kakršnih koli telesnih dejavnosti, ker fizične aktivnosti dodatno škodijo srcu in lahko pripeljejo do srčnega popuščanja. Tudi po preboleli akutni infekciji bodo potrebne kontrole pri kardiologu, da se ugotovi če je prišlo do poškodbe in  stopnje poškodbe srčne mišice. Če trenutno še prisotni simptomi v nekaj dni ne izginejo, svetujem posvet pri izbranem zdravniku.

LP

hvala vam iz srca za hiter odgovor.danes sem govoril z internisticnim doktorjem ki pravi da izvidi se niso poslabsali niso pa tudi se izboljsali,ter da so ji predlagali hospitalizacijo ze v zacetku…kako dolgo lahko trajajo ti napadi bolecine pri srcu priblizno njej se zdaj ze odvija to 8 dan.

Pozdravljeni

Okrevanje oz. zdravljenje miokarditisa lahko traja od nekaj tednov pa tudi do nekaj mesecev. To je zelo različno od posameznika do posameznika, od vrste in stopnje oz. oblike miokarditisa.  Osem dni po diagnozi oz. začetku zdravljenja je povsem normalno, da so še prisotni simptomi. Še naprej svetujem počitek in ne obremenjevati srca s telesnimi aktivnostmi.

LP

hvala vam ker ste! ❤️ vsaj malo neka pozitivna novica

New Report

Close