Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kriljenje z rokami ter nenehno dojenje

Kriljenje z rokami ter nenehno dojenje

Pozdravljeni,

moja punčka je stara 10 tednov, že nekaj časa pa opažam, da je pričela zelo kriliti z rokami. Najbolj krili zvečer pred spanjem, pa tudi čez dan.

Naj povem, da že od samega začetka zvečer zelo težko zaspi, zato hodimo spati ob 1 zjutraj, čeprav jo v pižamico oblečem ob 19h in sva ob 20h v postelji (spiva skupaj). Potem se želi samo dojiti in imava podoj za podojem, ona pa krili z rokami. Je polno dojena. Včasih se mi zdi, da so dojke popolnoma izpraznjene, ona pa še kar zahteva. Ima tudi refluks ter zato privzdvignjeno vzglavje (zdi se, da večkrat ne zaspi tudi zaradi polivanja, saj polije sesirjeno mleko, ki ima vonj po bruhanju). Med podojem najprej krili nato pa vse manj, če ne zaspi potem spet prične kriliti. Skratka vse skupaj je res utrujajoče zame in skrbi me, da je kaj narobe.

Čeprav imam mleko sem razmišljala, ali se morda ne naje dovolj in je zato razdražena ter ne zaspi. Ali bi ji torej pred spanjem dodala AM?

Tudi čez dan krili- npr levo rokico dvigne v krogu in spusti, prav tako desno ter miga z nogicami. Pri vas sem prebrala, da bi naj krilili, če so preveč vzdraženi, ali bi lahko ona bila torej pol dneva in ves večer preveč vzdražena? Ker sem prvič mama ne vem ali je to normalno za dojenčke?

Že vnaprej hvala za odgovore in lep pozdrav

Miganje, kriljenje z rokami sicer samo po sebi ni nič napačnega,  dojenčki to pogosto počnejo. Spomnite se, kako jih v porodnišnici nežno (ne tesno) zavijejo tzako, da so ročice pod pleniičko/odejico, da z njimi ne krili in se zaradi tega ne prebuja.

Vaše pomisleke povejte pediatrinji v posvetovalnici, ki bo preverila otrokov gibalčni razvoj, čerpav iz zapisanega zaenkrat ni sumljivih podatkov.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close