Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Koleno izteg

Koleno izteg

Pozdravljeni,

 

Stara sem 45 let. V roku 1,5 leta sem imela 2x artroskopsko operirano koleno, delna ruptura kriznih in meniskusa. Prva operacija zaradi poskodbe, druga zaradi konstantnih bolecin po prvi artroskopiji. Ta druga je bila 10 mesecev nazaj. Aja, so pa istocasno odkrili se deformacijo pogacice in izgubo hrustanca, po tej drugi. Ker je koleno se vedno bolece, me precej ovira tudi pri vsakdanjih opravilih, sem zanemarila to, da izteg kolena ni zadosten. Če se zelo potrudim v sedecem polozaju po oceni fiziatrinje manjka vsaj 5°. Tudi ko stojim je noga v kolenu ocitno manj iztegnjena kot druga.

Zanima me katere vaje lahko konkretno pripomorejo k popolni iztegnitvi kolena? Vsekakor bom karkoli bo treba morala delati postopoma, ker je res še precej bolece.

    Sicer pa delam vaje za celo telo, počepe,….

 

Hvala lepa

Spoštovani!

Najbolje, da delate vaje pod kontrolo fizioterapevta, sami pa tudi vaje na fitnesu, delajte na napravi izteg kolena, potiske, vaje na trebuhu, da se sili koleno v polno ekstenzijo. Tudi sami si lahko pritiskate na koleno, da dosežete polno ekstenzijo.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close