Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zobki

Zobki

Pozdravljeni!

Zanima me, ce je dojencek lahko lahko zelo utrujen zaradi izrascanja zob. Sin (5 m) dobiva prve zobe, vidni sta zadebelitvi na dlesni, en rob je ze tipen. Zadnja dva tedna je zelo, zelo utrujen. Naceloma je dobre volje, vcasih malo razdrazljiv zaradi bolecine, potrebuje pa mnogo vec spanja, pokonci zdrzi do uro in pol  (prej je ze 2 uri),  med pocitkom se zbudi tako utrujen, da ga moram uspavati nazaj po nekaj min (to lahko traja tudi 4 ure -zbujanje, uspavanje, zbujanje). Spanje ponoci je nekoliko slabse. Drugih vzrokov pediater ni odkril – ni vrocine, kri je ok, usesa, pljuca tudi.

Če ob pregledu ne najdemo ničesar in so tudi laboratorijske preiskave v redu, pripšemo takšne znake najverjetnejšemu stanju (izraščanju7 zob). Vsekakor pa, če zadeva ne mine v nekaj dneh, ponovno pregled.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close