Najdi forum

MR Kolka

Pozdravljeni,

prosim vas za razlago izvida MR Kolka.

MR desnega kolka

Tekočinsko in maščobno občutljive sekvence po protokolu Prepričljivega izliva v kolčnem sklepu ni videti. Ligament capitis je primeren. Brez posebnosti v področju insercije glutealnih tetiv na veliki trohanter. Brez posebnosti v področju origa adduktorjev in hamstringov. Sled tekočine v trohanterni burzi. Labrum in hrustanec kolčnega sklepa sta primerna. Signal kostnine primeren. Prikazano mišičje je v mejah normalnega. Ishiofemoralna razdalja je primerna. Dilatirano parauterino žilje. Mnenje Dilatirano parauterino žilja (kongestivni pelvični sindrom?), v ostalem v mejah normalnega.

Na preiskavo so me napotili, ker imam že cca. 1 leto bolečine na desnem boku (včasih čutim bolečino bolj notri v boku, včasih tudi zadaj pri ritnici in včasih tudi bolj na stegnu na strani (pod bokom)). Na začetku sem občutila bolečino le, ko sem šla na kolo in me je špiknilo oz. zabolelo, ko sem prestopila štango. Sedaj je ta bolečina izrazitejša oz. intezivnejša ob sedenju. Če stojim pa bolečina popusti.

Kaj svetujete?

Hvala vam za odgovor in lep dan vam želim

Spoštovani!

MR kolka ni pokazal večje patologije, verjetno gre za pertrohanterni bursitis. Svetujem pregled pri ortopedu za aplikacijo blokade na desni bok v pertrohanterno regijo. Lahko pa prej poskusite tudi s FTH (UZ, laser, MGT).

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close