Najdi forum

halucinacije

Zivjo,

ali je mozno imeti hipnopompne + hipnagogne halucicije brez, da bi imel narkolepsijo? Namrec, ponoci imam dostikrat grozne privide, vse mozne zivali, ki me zelo prestrasijo in izginejo sele moment za tem, ko prizgem luc. To se dogaja ze kaksne 4 leta, vendar se mi zdi, da jih je poleti neprimerno vec.

O narkolepsiji sem si ze nekaj prebirala in tako sploh izvedela ime teh halucinacij, vendar pa (zaenkrat?) nimam nobenih drugih znakov bolezni, nisem pretirano zaspana čez dan, ob spanju ne cutim paralize, itd.
Lahko se omenim, da so mi rekli, da ponoci zelo plitko in precej hitro diham, zato sem zjutraj kaksne pol ure se malce brez zraka, se zadiham, ce hitro ustanem, itd.

Alije to kaksna druga bolezen, ali gre za narklepsijo? Na netu pise, da je za to potrebno jemati zdravila celo zivljenje, a pac zaenkrat po em se ni potrebe – veste morda za kaksen drug nacin, kako bi se te halucinacije odpravilo? So precej nadlezne, saj se vcasih ze kar malo ne upam zaspat; ce se bo to nadaljevalo in stopnjevalo cez leta,me bo se kap, ze itak imam aritmijo 🙂

Drugace sem psihicno in fizicno zdrava, stara 23 in zakljucujem fax, nimam stresnega zivljenja, veliko se ukvarjam s sportom.

Kaksen nasvet?

Lp:)

Lepo pozdravljeni!

Svetujem vam, da si preberete vsebino tukaj:

Če bi postale težave tako moteče, da bi vas občutno ovirale, obiščite strokovnjaka za spalne motnje. Morda bi lahko šlo za nevrološko motnjo.

Sicer pa velja, da je mirem spanec in nemoreče sanje eden izmed normalnih znakov človekovega ravnovesja in obratno: pogoste nočne more in nemirno spanje lahko opozorilo na nerazrešene skrbi, napetosti, preobremenitve, notranje duševne konflikte, ki se v osebi neredko bijejo tudi na nezavedni ravni …
Koristijo vam lahko različne tehnike sproščanja pred spanjem.

Lahko in mirno noč! Vse dobro!

Veronika

O spalnih težavah (tukaj: …)

Najlepsa hvala za odgovore=)

New Report

Close