Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Neprebavljena hrana

Neprebavljena hrana

Pozdravljeni, sin ima 21 mesecev in že deset dni ima čudno blato, najprej je imel drisko parkrat na dan, potem je bilo kašasto s kosi neprebavljene hrane in rumeno.. sedaj je blato rumeno, smrdeče, malo bolj kompaktno ampak s kosi hrane. Večino hrane ne prebavi, predvsem se vidi pri jabolku, ki ga pokaka tako kot ga poje. Dajem mu probiotike. Prej se mi zdi da je jabolko prebavil, oz težko rečem, ker prej ni dosti jedel. Pa ne zanima, če ne mora to skrbeti in če je potrebno ga peljati k pediatru? Hvala za odgovor

Po preboleli črevsni okužbi je prebava še kakšen teden ali dlje nezadostna, zaradi okužbe pride tudi do začasnega neprena+šanja določenih sladkorjev (mlečnega, sadnega), kar se kaže v slabši prebavljenosti hrane.

Če bi se mehko blato/driska nadaljevalo preko 14 dni, se posvetujte s pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close