Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija prehlad in sinusi

prehlad in sinusi

Pozdravljeni,

pred 13 dnevi sem zbolela za običajnim prehladom, po 5 dneh se je stanje poslabšalo z zelo zamašenim nosom in zelenim izcedkom iz nosu. Po nekaj dnevih sem izgubila voh. Začeli so me boleti tudi sinusi, CRP in sedimentacija je bila nekoliko povišana in osebna zdravnica mi je predpisala AB , ki ga jemljem sedaj že 3 dni. Danes mineva že sedmi dan odkar sem ostala brez voha. Ne voham popolnoma nič.  Nos se mi že počasi odmašuje, se čisti, voha pa še vedno ni. Čisto sem že obupana, saj brez voha težko funkcioniram, težko se prehranjujem in na splošno zelo trpim. Zelo me je strah, da sem voh izgubila za vedno. Ali menite, da še obstaja možnost, da se mi voh povrne?
Naj dodam še, da se mi v zadnjem letu in pol ob vsakem prehladu razvije hujši respiratorni infekt v nosu in sinusih, vedno ob tem začasno izgubim voh, a le za nekaj dni. V preteklosti pa nisem imela nikoli težav s sinusi, le v zadnjem letu in pol.

Pozdravljeni,

prosim, da napišete točne vrednosti CRP , SR, levkocitov. DKS.

Dekongestivi se jemljejo do 7 dni.

Nosni glukokortikoid kar še naprej  jemljite 2-krat dnevno.

Voh ste lahko izgubili zaradi zamašenosti ali pa zaradi virusne poškodbe vohalnih čutnic ali njihovih opornih celic. Bolj natančno se to da ugotoviti z endoskopijo nosu.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close