Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine v levem kolku in RTG

Bolečine v levem kolku in RTG

Pozdravljeni,

pred 2 mesecema so se mi pojavile bolečine v kolku, ki so hitro iz občasne bolečine napredovale v vsakodnevno konstantno bolečino med gibanje, premikanje.

Opravila sem RTG posnetek z naslednjim izvidom:

Rtg znaki zelo začetne koksartroze obojestransko, dokaj simetrično. Acetabularni sklepni špranji sta ohranjeni, morda minimalno zoženi v spodnjem delu.

Blaga skleroza streh obeh acetabulumov in začetni osteofiti ob lateralnem zgornjem rovu obeh acetabulumov.

 

Zdravnica mi na ta izvid odgovarja, da je vse ok, da je to stanje, ki se bo sicer sčasoma še poslabšalo ampak naj jemljem vitamin D, kalcij in glukozami ter naj delam raztezne vaje in to  je to.

Bolečina vztraja še naprej in zanima me ali naj zahtevam še kaj, da izboljšam svoje stanje ali mi preostanejo raztezne vaje, vitamin D, glukozami in kalcij in upanje, da bo bolečina, ki me ovira pri vsakodnevnih opravilih ponehala.

 

Hvala za odgovor in lep dan, M

Spoštovani!

Imate začetno obrabo kolka, ki zaenkrat še ne zahteva operativnega zdravljenja. Moral bi videti sicer RTG posnetke za dokončno mnenje. Zaenkrat svetujem jemanje nesteroidnega antirevmatika, vaje za obkolčno muskulaturo, opravite tudi fizioterapijo, poskusite z jemanjem Glukozamina, Kolagena, lahko tudi vitamin D in kalcij. Na žalost se v tej fazi ne da veliko narediti. Če se bodo bolečine stopnjevale in vas bodo ves čas ovirale pri vsakdanjih aktivnostih, opravite MR kolka. Včasih se tudi glede na zmerno obrabo odločimo za operacijo. V poštev bi prišle eventuelno tudi kakšne blokade v kolk ali injekcije za hrustanec, vendar pri kolku to ni tako učinkovito.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close